Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos húsgombóc

Paradicsomos húsgombóc
Paradicsomos húsgombóc
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept egy tipikus szicíliai étel, amit a Keresztapa című filmben is láthatunk, amikor Clemenza tanítja Michaelt arra, hogy hogyan kell nagy társaságnak főzni ….

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nero d'Avola (szicíliai vörösbor)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomot pár percre forró vízbe dobjuk, majd onnan kivéve lehúzzuk a bőrét. A paradicsomot összevágjuk és az apróra vágott hagymával, és a bazsalikom egy részével összefőzzük kb. 30 perc alatt.
  2. Amíg a paradicsom fő, addig összedolgozzuk a húst az apróra vágott mortadellával, a zsemlemorzsával, a reszelt sajttal, a tojással, a sóval, a borssal, valamint az apróra vágott petrezselyemmel és bazsalikommal. Amikor összedolgozzuk a húst, a tejet is adjuk hozzá, hogy lágyabb legyen. Formázzunk kb. 3 cm átmérőjű kis golyókat a húsból, és forró olajban süssük ki.
  3. A megfőtt paradicsomszószt turmixoljuk össze, majd egy lábasban 10 perc alatt főzzük össze a húsgombócokkal. Utána tálalhatjuk is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 86 187
elküldve: 3
receptkönyvben: 796
elkészítve: 19/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Polpette al sugo

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

uzsu82
uzsu82 Thu, 2013-09-26 11:17

Szia
Most készítem a recepted segítenél mennyi bazsalikom hány levelet rakjak bele ne legyen túl intenzív az íze,és petrezselyemből is mennyit?

mangalica
minichef / mangalica Tue, 2013-07-23 15:53

Nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy kipróbáljak egy igazi paradicsomos gombócot, hiszen az elmúlt időben az összes kedvenc szakácsom bemutatta már a saját húsgombóc variációját. Végül a te receptedet készítettem el és tényleg nagyon finom volt (de vigyázat, jó laktató is! :)). Friss, paradicsomos, húsos, bazsalikomos, tiszta Olaszország! Köszönöm!

sarabell
sarabell Tue, 2011-09-27 13:40

Én nem nagyon szeretem a darált húsis recepteket de ez nagyon finom!!!

Margithka
Margithka Mon, 2011-07-25 12:00

Gyomorégés ellen én zeller száral föztem fel a paradicsomot.Édesanyám ajánlotta..:)

Margithka
Margithka Mon, 2011-07-25 11:58

Nem volt itthon mortadellám....de igy is isteni lett!! Köszönöm..:)

ikare4
ikare4 Wed, 2011-05-11 21:59

Sziasztok! Imádom a paradicsomos ételeket (ó és pont ezt a gombócos változatot kívánom már jó ideje, hmmm...), de a párom mindig elzárkózik előle a rossz élménye miatt. Konkrétan a paradicsomos étel okozta gyomorégésre gondolok. Van valami praktika, amivel ez kiküszöbölhető vagy valami tuti termék? Köszi a segítséget!

Judit71
Judit71 Sun, 2011-07-17 00:18

A gyomorégés megelőzhető, ha kevés tejet raksz a paradicsomos ételbe! Halottam már, hogy késhegynyi szódabikarbóna is jó ellenszere, de én ettől kicsit idegenkedek ezért marad a tej. Nekem bevált! Remélem tudtam segíteni. Sok sikert!
Judit

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2011-04-14 17:15

Kedves Bea! Most ettük degeszre magunkat ezzel a finomsággal. Isteni lett! Köszönjük a receptet!:)) A legjobbakat: A Smithek

ellandi
ellandi Sat, 2011-03-26 13:40

elkészítettem és nagyon fincsi lett! köszi a receptet!

Giovanni
Giovanni Mon, 2009-10-05 05:52

Kedves Bea.

Koszonom hogy itlehetem a receptedet elolvastam tudom hogy nagyon finoman elehet kesziteni tovabi sok sikert a fozesben, sutesben kivanok.

Udv; Giovanni.

Margosz
Margosz Sat, 2009-08-29 18:59

Tegnap is el kellett készítenem.
Egyszerűen muszáj volt. :o)))
Kedves Bea, az előző válaszodból jöttem rá valamire.
Néhány évvel ezelőtt megkóstoltam a bolti Barilla-féle szicíliai szószt.
Annyira ízlett, hogy úgy éreztem magam tőle, mint aki szerelmes.
Madarat lehetett volna velem fogatni.
Szerintem én vásároltam fel az összeset a szegedi Interfructból :o)
A fejem tetejétől a lábujjamig átjárt a SZERELEM, nade kajától ilyet még nem tapasztalatam.
És ettől az ételtől ez megismétlődött :o)))
Írtad, hogy teszel még fel szicíliai recepteket.
Létezik, hogy a szicíliai ételeknek ilyen hatása van?
Mostmár kifejezetten ezeket a recepteket keresem. :o)))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-08-30 14:34

Hát rám Szicília úgy ahogyan van nagyon nagy benyomást tett. Mi egyszer 3 hetet töltöttünk ott, bejártuk a szigetet. Bármikor vissza tudnék menni. Próbáld ki a caponatat is. Bea

Margosz
Margosz Thu, 2009-08-27 19:32

Ezer köszönet ezért a receptért. Tegnap elkészítettem és nagyon nagy sikert aratott. :o))))

Beacska
Beácska / Beacska Thu, 2009-08-27 19:37

Szia,

Örülök, hogy ízlett. Nagyon sok szicíliai recpetem van, majd teszek fel a Nosalty-ra.

Bea

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2009-02-06 16:43

clemenza sűrített paradicsomkonzervet használt. =)

682
darált sertéshús 50 dkg
paradicsom 1.5 kg
sajt 80 g
zsemlemorzsa 50 g
mortadella 50 g
tojás 1 db
vöröshagyma 1 nagy fej
tej 60 ml
bazsalikom 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl