Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsgombóc pörköltszaftban

Húsgombóc pörköltszaftban
Húsgombóc pörköltszaftban
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az étel eredeti neve: Szegedi pörkölt. Hogy miért szegedi, azt nem tudom, de nagyon finom! Anyukám receptje.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra kockázott vöröshagymát és zöldpaprikát a zsíron megdinszteljük. Tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával. Hozzátesszük a paradicsomot, és ha kell, felöntjük egy kis vízzel. Visszatesszük kis lángra, és hagyjuk egy kicsit rotyogni.
  2. Közben elkészítjük a gombócokat. A darált húst összekeverjük a fokhagymával, tojással és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Sózzuk, borsozzuk. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk a masszából. Ha nagyon lágy lenne a massza, keverjünk bele kevés zsemlemorzsát.
  3. Ha a pörköltalap már sűrű lett, egyenként beletesszük a gombócokat, és kis lángon, fedő alatt főzzük. Nem kevergetjük, csak finoman rázogatjuk, hogy ne essenek szét a gombócok.
  4. Köretnek kínálhatunk krumplipürét, sós vízben főtt burgonyát, tésztát vagy tarhonyát. Tetejére tejfölt kanalazhatunk.
  • elkészítettem: 147 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 6 314
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

vicsys

Mióta szakács: 2013.03.17.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Szegedi pörkölt, húsgombócok paprikás szaftban, szaftos húsgombóc

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2015-03-17 03:01

Nagyon örülök,hogy rátaláltam erre a receptre! Habár rántott húst már készítettem darált húsból, de pörköltet még nem!
Köszönöm a receptet, hamarosan elkészítem,az már biztos!
Üdvözlettel,Helena

KISDORKA
KISDORKA Wed, 2013-12-18 19:08

Húú,de jól hangzik.Ez volt az első reakcióm. :)) Egy kis technikai kérdésem lenne.Mennyire lepi el a gombócokat a pörkölt lé?

vicsys
vicsys / vicsys Wed, 2013-12-18 19:46

Én nem szeretem a zsíros hosszú levet, inkább a sűrű szaftot. Nyugodtan adhatsz hozzá vizet (1-2 decit) és/vagy zsiradékot.

487
darált sertéshús 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
1 kávéskanál
bors 1 csipet
fűszerpaprika 2 teáskanál
paradicsom 1 kis db
zöldpaprika 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
mangalica zsír 1.5 ek
tojás 1 db
zsemlemorzsa 1 ek