r
Nosalty Logó

Húsgombóc pörköltszaftban

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
vicsys
Húsgombóc pörköltszaftban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 487 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 974 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 124 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1625.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    975 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    376 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    1403 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    1565 micro
Összesen 487 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3250.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    875 mg
  • Nátrium
    1950 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    576.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    752 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    2806 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    3131 micro
Összesen 974 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    260 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 124 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra kockázott vöröshagymát és zöldpaprikát a zsíron megdinszteljük. Tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával. Hozzátesszük a paradicsomot, és ha kell, felöntjük egy kis vízzel. Visszatesszük kis lángra, és hagyjuk egy kicsit rotyogni.
  2. Közben elkészítjük a gombócokat. A darált húst összekeverjük a fokhagymával, tojással és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Sózzuk, borsozzuk. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk a masszából. Ha nagyon lágy lenne a massza, keverjünk bele kevés zsemlemorzsát.
  3. Ha a pörköltalap már sűrű lett, egyenként beletesszük a gombócokat, és kis lángon, fedő alatt főzzük. Nem kevergetjük, csak finoman rázogatjuk, hogy ne essenek szét a gombócok.
  4. Köretnek kínálhatunk krumplipürét, sós vízben főtt burgonyát, tésztát vagy tarhonyát. Tetejére tejfölt kanalazhatunk.
  • Elkészítettem: 147 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 8693
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az étel eredeti neve: Szegedi pörkölt. Hogy miért szegedi, azt nem tudom, de nagyon finom! Anyukám receptje.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.