r
Nosalty Logó

Húsgolyók curry mártásban

Glaser
Húsgolyók curry mártásban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húsgolyókhoz:

A mártáshoz:

522
Kalória
32.8g
Fehérje
18.6g
Szénhidrát
32.5g
Zsír
186g
Víz
213.1g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húsgolyókhoz:

A mártáshoz:

Összesen 522 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húsgolyókhoz:

A mártáshoz:

Összesen 1043 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húsgolyókhoz:

A mártáshoz:

Összesen 87 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1797.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    1186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    186 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 522 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3594.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    2373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    372 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    889 micro
Összesen 1043 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

A húsgolyókhoz:

  1. A húsgolyókhoz a hagymát apró kockákra vágjuk és a vajban kb. 5 percig dinszteljük, majd hagyjuk hűlni. A kenyér héját levágjuk, majd kevés vízbe áztatjuk. A kenyeret kicsavarjuk, eldolgozzuk a hússal, tojással és a hagymával. Sóval, borssal fűszerezzük, 8 golyót formázunk.
  2. A levest felfőzzük, hozzáadjuk a babérlevelet és a húsgolyókat. Lefedve közepes hőmérsékleten kb. 10-12 percig főzzük. A húsgolyókat kiszedjük. A levest átszűrjük, 300 ml-t félre teszünk a mártás készítéséhez.

A mártáshoz:

  1. A mártáshoz a vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és a curry port, elkavarjuk, kb. 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a 300 ml levessel, amelyben a húsgolyók főttek, és a tejszínnel. Felfőzzük, és közepes hőmérséklet közben meg-megkevergetve kb. 10 percig főzzük.
  2. Az újhagymát megtisztítjuk, mossuk, ferde, vékony gyűrűkre vágjuk. A mártást sóval, borssal, curry porral, citromlével és cukorral ízesítjük. A húsgolyókat a mártásba tesszük, és felforrósítjuk. Az újhagymával és kevés curry porral megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 25 p

Húsgolyók finom fűszeres mártásban, egyszerű és finom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...