r
Nosalty Logó

Hummuszkéregben sült csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hering András
Hummuszkéregben sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 19% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez

A házi hummuszhoz

Összesen 1796 kcal
  • 19% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez

A házi hummuszhoz

Összesen 3590 kcal
  • 19% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A csirkéhez

A házi hummuszhoz

Összesen 239 kcal
  • 19% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.8 g

Zsír

  • Összesen
    99.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3208.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1737 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    692 micro
  • Kolin:
    470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 1796 kcal
  • 19% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    275.6 g

Zsír

  • Összesen
    199.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6416.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    650 mg
  • Foszfor
    3474 mg
  • Nátrium
    1375 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1383 micro
  • Kolin:
    941 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 3590 kcal
  • 19% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A házi hummuszhoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Helyezzünk a sütőnk közepére egy rácsot, majd melegítsük fel a sütőt 230 fokra (ha rövid idő alatt kap nagy hőkezelést a csirkemell, jobban megőrzi a benne található nedvességet). Egy kisebb tepsit kenjünk is olívaolajjal vagy kókuszzsírral.
  2. Egy papírtörlővel szárítsuk meg a csirkemellek mindkét oldalát, majd fűszerezzük sóval és borssal. Rendezzük a csirkemelleket az előkészített tepsire. Kenjünk be minden csirkemellet hummusszal (kb. 1 evőkanál), amíg minden mell egyenletesen és teljesen be nem vonódik a csicseriborsókrémmel. A hummuszra szórjunk pirospaprikát.
  3. Mehet a sütőbe, majd addig süssük, amíg a csirke teljesen meg nem puhul, és a humusz aranybarna kéregként meg nem szilárdul a csirkén (körülbelül 20 percig). Ha egészen ropogós hummuszkérget szeretnénk végeredményként, akkor a sütés után állítsuk grillfunkcióra a sütőt, majd további 3 percig süssük ropogósra a bundáját.
  4. Azonnal tálaljuk a tetszőleges választott zöldségköretünkkel.

A házi hummuszhoz

  1. Ha nem előre elkészített, bolti hummusszal, hanem házilag készítettel dolgoznánk, akkor előző nap a csicseriborsót legalább dupla mennyiségű vízbe áztatjuk, és 12-24 órán át magára hagyjuk. Ha időközben felszívná a vizet, öntünk még hozzá.
  2. Ha kész, leszűrjük, és annyi tiszta vízzel, ami bőven ellepi, meg egy kanál szódabikarbónával 40 perc alatt puhára főzzük. A 40 perc nem szentírás, a fiatalabb borsó fele ennyi idő alatt is megpuhul, de akkor van kész, ha a szemeket villával könnyen el tudjuk nyomni.
  3. A megfőtt csicseriborsót leszűrjük, a főzővizét nem öntjük ki, mert szükség lesz rá! A római köményt mozsárban megtörjük (vagy őrleményt használunk), a fokhagymát lereszeljük.
  4. Turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és simára turmixoljuk. A főzővizet két turmixolás között adjuk hozzá, hogy lássuk, mennyit vesz fel - akkor jó, ha krémes, de nem túl folyós, és nem fojtós.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5099
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 18.

Ajánló

Bolti hummusz helyett készítsd el magad a csicseriborsókrémet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hummuszkéregben sült csirke
Hering András 166 recept

3 összetevős, gyors és egészséges csirkevacsora, amely hihetetlenül szaftos és lágy csirkemelleket ígér a kéreg alatt. A hummusszal megkent, és a füstölt paprikával megszórt csirke ropogós, aranybarna bundával és omlós hússal emeli új szintre a bundázott vagy kéregben sütött fogások fogalmát. Ez a recept tényleg annyira egyszerű, hogy azon tűnődtem, vajon miért nem jutott eszembe hamarabb.

Hozzávalók

A csirkéhez

A házi hummuszhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek