Hummusz

Hummusz

Leírás

A hummusz (vagy hummus) a közel-keleti konyha étele, csicseriborsóból, tahiniből (szezámmag-krém), olívaolajjal, citromlével illetve különféle fűszerekkel készített sós krém. Jellemzően pitával, friss zöldségekkel fogyasztjuk, kitűnő, különleges elő- vagy vendégváró étel. Megvásárolhatjuk készen a boltokban natúr vagy különböző fűszerezésű változatokban, vagy elkészíthetjük otthon magunk is, nálunk is számos humusz receptet találtok.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

14 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Színes-illatos citrussaláta, amitől biztosan boldogabb lesz a tél

A tél nem éppen a salátázás időszaka, legalábbis papíron, a színekre, harsanós zöldekre és gyümölcsökre, a vitaminra (na meg a karcsúbb alakra) viszont ilyenkor is vágyunk, sőt. Főzzünk abból ami van, azaz jelen esetben főznünk sem kell: használjuk ki a szezon gyümölcseit, és dobjunk össze egy nagyon pikáns, nagyon színes citrussalátát édesköménylevelekkel!

Hering András

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.