r
Nosalty Logó

Egészben sült citromos csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Egészben sült citromos csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 809 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3237 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 809 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.7 g

Zsír

  • Összesen
    251 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3292.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1719 mg
  • Nátrium
    782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    848.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 3237 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálkába öntjük az olívaolajat, a citromlevet és a chilipelyhet, hozzáreszeljük a gyömbért és a fokhagymagerezdeket, sózzuk-borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
  2. A csirkét egy tál vízben átmossuk, megtisztítjuk az esetlegesen rajta maradt tollaktól, majd szárazra törölgetjük.
  3. Kívül-belül alaposan megsózzuk, és kivágjuk a zsírmirigyét. A hasüregébe tömünk egy fél citromot, a rozmaringágakat és egy félbe vágott fej (új) fokhagymát.
  4. Benedvesítünk egy nagyjából félméteres spárgadarabot, és elkezdjük a kötözést. Először nyolcas alakban összekötjük a két lábát jó szorosan, majd a csirkét a hasára fordítva, a spárga két végét előrehúzzuk úgy, hogy a spárga a szárnyakat szorosan odarögzítse a csirke testéhez, végül a nyakánál (a helyén) csomóra kötjük.
  5. Egy hőálló edény alját kivajazzuk. Bekenjük a fűszeres olívaolajjal a csirke hátát, majd háttal az edénybe fektetve alaposan bekenjük mindenhol. A tetejére morzsolunk egy szál rozmaringot, és tetszés szerint egy-két fej fokhagymát vagy citromot is tehetünk a csirke mellé.
  6. Bevizezett sütőpapírral lefedjük a csirkét, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 1 órát sütjük, közben többször meglocsolva a maradék fűszeres olívaolajjal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 350
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 60345
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyáltalán nem macerás otthon elkészíteni, kicsi fürdőztetés, kicsi töltés, és cserében elképesztően omlós, illatos a végeredmény!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?