Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hortobágyi húsos palacsinta Roberto konyhájából

Hortobágyi húsos palacsinta Roberto konyhájából
Hortobágyi húsos palacsinta Roberto konyhájából
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Íme, a hortobágyi húsos palacsinta, ahogyan én készítem. Igazi kihagyhatatlan klasszikus, aminek a receptjét most már Te is tudod!

hozzávalók / 4 adag

A töltelék hozzávalói:

A palacsintatészta hozzávalói:

ajánlat

Ajánlom mindazoknak a kedves főzni szerető embereknek, akik szeretik kicsit új köntösben látni a hagyományos magyar recepteket.

Szólj hozzá!

elkészítés

A pörkölt elkészítése:

  1. Tisztítsuk meg a hagymát, és aprítsuk kis kockákra, majd pirítsuk meg az olajon. Húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát, keverjük meg, és öntsük fel 1 dl vízzel. Rakjuk vissza a tűzre, lassú tűzön forraljuk fel, és főzzük puhára a hagymánkat, mert ettől lesz krémes a pörköltszaftunk.
  2. Adjuk hozzá a megmosott csirkecombokat, és lefedve közepes lángon kezdjük el főzni. Folyamatosan kevergessük, ízesítsük sóval és borssal, majd főzzük puhára.
  3. Amikor elkészült a pörköltünk, szedjük ki a combokat, majd szedjük le a csontról a húst, és a bőrt se hagyjuk rajta! A húsunkat vágódeszkán aprítsuk fel kis darabokra, és töltsük az elkészült palacsintába. Rakjuk a tölteléket a palacsinta közepébe, hajtsuk rá a két szélét, és tekerjük fel.
  4. Készítsünk habarást egy kanál lisztből és a tejfölből, rakjuk félre, és turmixszoljuk le a pörköltszaftunkat egy botmixerrel, majd rakjuk vissza a tűzre, és közepes lángon forralva, keverjük hozzá a habarást. Folyamatosan kevergetve forraljuk fel, és el is készült a szaftunk a palacsintához.

A sós palacsinta elkészítése:

  1. Rakjuk tálba a lisztet, a sót, üssük hozzá a tojásokat, öntsük bele a tejet és az olajat.
  2. Egy gépi habverő segítségével keverjük csomómentesre a tálban a palacsinta összetevőit.
  3. A szódavízzel pedig lazítsuk fel a tésztát könnyen keverhető állagúra, ügyelve arra, ne legyen túl híg.
  4. Majd kevés olajon süssük meg a kívánt mennyiséget.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 840
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Roberto konyhája

Mióta szakács: 2018.01.27.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sós palacsinta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

888
csirke felsőcomb 60 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
olívaolaj 4 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
finomliszt 1 csapott ek
tejföl 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1 dl
finomliszt 30 dkg
tojás 2 db
tej 1 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
szódavíz 1 dl
1 csipet