r
Nosalty Logó

Hortobágyi húsos palacsinta Roberto konyhájából

NS
Hortobágyi húsos palacsinta Roberto konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelék hozzávalói:

A palacsintatészta hozzávalói:

893
Kalória
34.5g
Fehérje
66.8g
Szénhidrát
53.1g
Zsír
235.4g
Víz
244.5g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelék hozzávalói:

A palacsintatészta hozzávalói:

Összesen 893 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelék hozzávalói:

A palacsintatészta hozzávalói:

Összesen 3570 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltelék hozzávalói:

A palacsintatészta hozzávalói:

Összesen 202 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    235.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 893 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.1 g

Zsír

  • Összesen
    212.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3180.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1527 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    267.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    941.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1108 micro
Összesen 3570 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

A töltelék hozzávalói:

  1. Tisztítsuk meg a hagymát, és aprítsuk kis kockákra, majd pirítsuk meg az olajon. Húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát, keverjük meg, és öntsük fel 1 dl vízzel. Rakjuk vissza a tűzre, lassú tűzön forraljuk fel, és főzzük puhára a hagymánkat, mert ettől lesz krémes a pörköltszaftunk.
  2. Adjuk hozzá a megmosott csirkecombokat, és lefedve közepes lángon kezdjük el főzni. Folyamatosan kevergessük, ízesítsük sóval és borssal, majd főzzük puhára.
  3. Amikor elkészült a pörköltünk, szedjük ki a combokat, majd szedjük le a csontról a húst, és a bőrt se hagyjuk rajta! A húsunkat vágódeszkán aprítsuk fel kis darabokra, és töltsük az elkészült palacsintába. Rakjuk a tölteléket a palacsinta közepébe, hajtsuk rá a két szélét, és tekerjük fel.
  4. Készítsünk habarást egy kanál lisztből és a tejfölből, rakjuk félre, és turmixszoljuk le a pörköltszaftunkat egy botmixerrel, majd rakjuk vissza a tűzre, és közepes lángon forralva, keverjük hozzá a habarást. Folyamatosan kevergetve forraljuk fel, és el is készült a szaftunk a palacsintához.

A palacsintatészta hozzávalói:

  1. Rakjuk tálba a lisztet, a sót, üssük hozzá a tojásokat, öntsük bele a tejet és az olajat.
  2. Egy gépi habverő segítségével keverjük csomómentesre a tálban a palacsinta összetevőit.
  3. A szódavízzel pedig lazítsuk fel a tésztát könnyen keverhető állagúra, ügyelve arra, ne legyen túl híg.
  4. Majd kevés olajon süssük meg a kívánt mennyiséget.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 55 p

Íme, a hortobágyi húsos palacsinta, ahogyan én készítem. Igazi kihagyhatatlan klasszikus, aminek a receptjét most már Te is tudod!

További receptek

Gofri édesen

Kinek van kedve egy puha tésztájú, mégis roppanós külsejű, édes, gofrihoz? Legnagyobb szerencsénkre semmi extra dolgot nem kell felkutatnunk azért, hogy az asztalra kerüljön, mégis van ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek