r
Nosalty Logó

Húsos palacsinta joghurtöntettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mezdi
Húsos palacsinta joghurtöntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 790 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 3153 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

Összesen 142 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1458.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    606 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    238 micro
Összesen 790 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.8 g

Zsír

  • Összesen
    140.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5833.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1039 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1872 mg
  • Nátrium
    2422 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    714 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 3153 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    116 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A palacsintatészta hozzávalóit összeturmixoljuk, majd állni hagyjuk, amíg elkészítjük a tölteléket.
  2. Kevés olajon üvegesre pirítjuk a vörös- és lilahagymát. Átsütjük rajta a húst, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát és a pirosaranyat, majd jól összeforgatjuk. Ráöntjük a vizet, és főni hagyjuk, amíg kisütjük a palacsintákat.
  3. Kb. 12 db vastagabb palacsintát sütünk. Ha elkészült, egyenként kb. 2 evőkanál darált hússal megtöltjük a palacsintákat, két szélét felhajtjuk, majd ráhajtjuk mindkét végét, és egy jénai tálban szorosan egymás mellé fektetjük őket úgy, hogy a behajtott oldaluk alulra kerüljön.
  4. A darált hús levéhez hozzákeverjük a natúr joghurtot, és leöntjük vele a palacsintákat, majd sütőbe toljuk, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4770
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hasonlít a hortobágyi húsos palacsintához, csak darált hússal és natúr joghurttal készítem. Így is nagyon finom. A tetejére sütés előtt lehet szórni reszelt sajtot.

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.