Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos palacsinta besamelmártással

Húsos palacsinta besamelmártással
Húsos palacsinta besamelmártással
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig csak a rántott hortobágyit ettük, megkívántam a szószos változatot. Több receptet hallottam, ezekből raktam össze a sajátomat. Ebből az adagból nekem 13 palacsinta lett.

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A palacsintatésztához

A besamelmártáshoz

A tetejéhez

ajánlat

Sült krumpli!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, az olajon az apróra vágott fokhagymával üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sót, borsot, majorannát és őrölt köményt adunk hozzá, összepirítjuk, majd kevés paprikakrémmel ízesítjük. 
  2. A tojásból, 4 dl tejből, a szénsavas vízből, lisztből, kevés fokhagymás sóval palacsintát sütünk. 
  3. A palacsintába betöltjük a húst, és betekerjük úgy, hogy behajtjuk a két végét, nehogy kifolyjon a töltelék.
  4. Egy lábasban zsiradékot hevítünk, 2-3 evőkanál lisztet adunk hozzá, és világos rántást készítünk. Ezt apránként felöntjük a tejjel, sűrűre főzzük, levesszük a tűzről. Belekeverjük a tejfölt, a fokhagymás sót, borsot, szerecsendiót és kevés paprikakrémet. 
  5. Egy tepsibe vagy jénaiba lerakjuk egymás mellé a palacsintákat, megkenjük a besamel mártással úgy, hogy a szélei kilógjanak. A sajtot lereszeljük, és a szószra tesszük.
  6. 220 fokon addig sütjük, míg a sajt rá nem olvad és kicsit megpirul a palacsinta széle.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 10 849
elküldve: 1
receptkönyvben: 102
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

vNóra

Mióta szakács: 2011.05.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos palacsinta "aranyos" besamelmártással, hortobágyi másképp, sós palacsinta csőben sütve, csőben sült palacsinta darált hússal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

847
darált pulykahús 50 dkg
lila hagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 4 ek
paprikakrém 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
finomliszt 27.6 dkg
tej 4 dl
ásványvíz 2 dl
tojás 2 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1.5 ek
finomliszt 2.4 dkg
tej 6 dl
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
füstölt sajt 15 dkg