Nosalty Logó

Húsos palacsinta besamelmártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Húsos palacsinta besamelmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A palacsintatésztához

A besamelmártáshoz

A tetejéhez

Összesen 852 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A palacsintatésztához

A besamelmártáshoz

A tetejéhez

Összesen 3403 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A töltelékhez

A palacsintatésztához

A besamelmártáshoz

A tetejéhez

Összesen 133 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1183 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 852 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    222.6 g

Zsír

  • Összesen
    132.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    719 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4732.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    1403 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1556 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    866.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    249 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 3403 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A palacsintatésztához

A besamelmártáshoz

A tetejéhez

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A hagymát apróra vágjuk, az olajon az apróra vágott fokhagymával üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Sót, borsot, majorannát és őrölt köményt adunk hozzá, összepirítjuk, majd kevés paprikakrémmel ízesítjük.
  2. A tojásból, 4 dl tejből, a szénsavas vízből, lisztből, kevés fokhagymás sóval palacsintát sütünk.
  3. A palacsintába betöltjük a húst, és betekerjük úgy, hogy behajtjuk a két végét, nehogy kifolyjon a töltelék.
  4. Egy lábasban zsiradékot hevítünk, 2-3 evőkanál lisztet adunk hozzá, és világos rántást készítünk. Ezt apránként felöntjük a tejjel, sűrűre főzzük, levesszük a tűzről. Belekeverjük a tejfölt, a fokhagymás sót, borsot,szerecsendiót és kevés paprikakrémet.
  5. Egy tepsibe vagy jénaiba lerakjuk egymás mellé a palacsintákat, megkenjük a besamel mártással úgy, hogy a szélei kilógjanak. A sajtot lereszeljük, és a szószra tesszük.
  6. 220 fokon addig sütjük, míg a sajt rá nem olvad és kicsit megpirul a palacsinta széle.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 14692
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 25.

Ajánló

Sült krumpli!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mindig csak a rántott hortobágyit ettük, megkívántam a szószos változatot. Több receptet hallottam, ezekből raktam össze a sajátomat. Ebből az adagból nekem 13 palacsinta lett.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Guszta, köszönöm. :-O

Hozzávalók

A töltelékhez

A palacsintatésztához

A besamelmártáshoz

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

8 csodásan zöldellő, harsanó, mégis puha spárgás fogás a tavasz...

Bár az elmúlt hetekben csak néhány olyan nap volt, amikor igazán csodálhattuk a tavasz szépségét, afelől nem lehet kétségünk, hogy a spárgaszezon már javában tart! Nincs sok időnk kiélvezni ezt a csodás zöldséget, éppen ezért összegyűjtöttük a legfinomabb recepteket egy helyre, hogy neked már ne menjen el az időd a keresgéléssel.

Nosalty

További cikkek