r
Nosalty Logó

Holstein borda salátával és rizspiláffal

Kornél
Holstein borda salátával és rizspiláffal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Holstein borda

Rizspiláf

Saláta

728
Kalória
44.8g
Fehérje
65.6g
Szénhidrát
31.2g
Zsír
502.4g
Víz
283.5g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Holstein borda

Rizspiláf

Saláta

Összesen 728 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Holstein borda

Rizspiláf

Saláta

Összesen 2915 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Holstein borda

Rizspiláf

Saláta

Összesen 100 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    562 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    502.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    547 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1422 micro
  • β-karotin
    4870 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1679 micro
Összesen 728 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    179.2 g

Zsír

  • Összesen
    124.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4212.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    2246 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    262.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    2009.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2187 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1015 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    5687 micro
  • β-karotin
    19482 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    10294 micro
  • Lut-zea
    6716 micro
Összesen 2915 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    665 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    352 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

Holstein borda

  1. A sertéskarajt (amennyiben nem szeletelve vásároltuk) szeleteljük fel, és kissé klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk, kenjük meg vékonyan étolajjal, és tegyük félre.
  2. Tisztítsuk meg a lilahagymát, és szeleteljük fel, a sárgarépát vágjuk juliennes-re (2-3mm széles és 5-6 cm hosszú csíkok), és válasszuk két részre. Egy részét hagyjuk meg a salátához, másik részét kockázzuk össze. A salátát tépkedjük össze kézzel, vagy vágjuk tetszés szerint össze, a paradicsomokat pedig gerezdekre.
  3. Kevés étolajon pároljuk a rizst üvegesre, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű vízzelvagy csontlével. Adjuk hozzá a kukorica és borsószemeket (ezek leginkább mirelit termékek, ha esetleg friss, akkor előtte pároljuk meg félkeményre), majd apró kockákra vágott (2-3 mm) sárgarépát. Sózzuk meg. Ha felforrt a víz, tegyük takarékra a lángot, fedjük le az edényt, és pároljuk pontosan 14 percig. Akkor jó a rizs, ha a fedő levételekor a tetején a páracseppekilletve a gőz nyomait látni.
  4. A hússzeleteket felforrósított, bordás, öntöttvas grilllapon, ennek hiányában bordázott serpenyőben süssük készre. Mivel a szeletek olajosak, nem kell zsiradékot használni a sütéskor. Közben, amíg a hús megsül, egy másik serpenyőben kevés zsiradékon készítsünk tükörtojásokat.
  5. Tálaljuk a kész húsokat a rizzsel (formázhatjuk is),salátával (zöldsaláta, hagymaszelet, répacsíkok, paradicsom), végül a szeletek tetejére tegyünk egy-egy tükörtojást.
  6. A saláta ízesítését bízzuk vendégeinkre, tegyünk az asztalra extra szűz olívaolajat és tárkonyecetet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

Ez egy nagyon egyszerű, gyorsan készíthető étel. Mire a rizs megpuhul, gyakorlatilag a többi hozzávalóval is elkészülünk.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...