r
Nosalty Logó

Citromos-olívás tepsis csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Citromos-olívás tepsis csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2714 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    241.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 451 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.9 g

Zsír

  • Összesen
    198 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4633.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    1490 mg
  • Nátrium
    2161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1450.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1797 micro
Összesen 2714 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A csirkecombokat mossuk meg és töröljük szárazra papírtörlővel. Jól fűszerezzük be őket, locsoljuk meg olívaolajjal és masszírozzuk át sóval, borssal.
  2. Egy magas falu sütőtál (30x20) aljában egyengessük el a szeletelt vöröshagymát és a fokhagymagerezdek felét, majd helyezzük rá a combokat és szórjuk rá a maradék fokhagymát. Ezt követően fóliával letakarva süssük 40 percig.
  3. Vegyük ki a csirkét a sütőből, nyomkodjuk a citromszeleteket a combok közé és köré, majd tegyük vissza lefedve a 200 fokos sütőbe 20 percre.
  4. Ez idő leteltével ismét vegyük ki szórjuk meg az olajbogyókkal, pár friss citromszelettel és toljuk vissza utoljára a sütőbe, immáron 220 fokra, fólia nélkül, még 15 perce, hogy szépen megpiruljon.
  5. Ízlés szerint petrezselymes burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 8806
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 19.

Receptkategóriák

Citromos-olívás tepsis csirke
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Ez a csirkés recept egy igazán egyszerű és ízletes fogás évszakoktól függetlenül. A citrom és az olíva kombinációja igazán lédús, pikáns és frissítő egyveleget alkot. A befűszerezett combokat hagymaágyra fektetjük, amiket sós olajbogyóval és karamellizált citromszeletekkel veszünk körbe. A sütőben kisülő hús szaftja a citromlével egy nagyon ízletes, könnyed szószt komponál, amivel átlocsolgatjuk a piruló combokat. A recept csirkemellel is elkészíthető, de a csirkecomb általában sokkal szaftosabb, omlósabb és pénztárcabarátabb. Tegyétek különlegessé a hétköznapokat ilyen és ehhez hasonló gyönyörű ételekkel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk