r
Nosalty Logó

Holland sajtsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Holland sajtsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 137 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1116 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    987 micro
Összesen 625 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    182.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4463.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    1678 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    1246 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.1 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1123.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    477 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1075 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1690 micro
  • β-crypt
    281 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3948 micro
Összesen 2495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kukoricát megpucoljuk, és fedő alatt 20 percig puhára pároljuk.
  2. Közben elkészítjük az öntetet. Egy nagyobb keverőtálban simára keverjük először a citromlevet a mustárral és a cukorral, sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a tejfölt.
  3. Az újhagymát megpucoljuk, felaprítjuk (egy keveset félretehetünk a díszítéshez), és az öntetbe keverjük.
  4. Aztán az almákat hámozzuk meg, kivágjuk a magházukat, felkockázzuk, és az öntetbe szórjuk.
  5. A sajtokat is felkockázzuk, és az öntethez keverjük.
  6. Közben a megpuhult, kissé lehűtött kukoricáról éles késsel levágjuk a szemeket, és azokat is az öntetbe keverjük.
  7. A végén kóstoljuk meg, és sózzuk, netalán édesítsük, ha úgy érezzük, szükséges.
  8. Tálalás előtt tegyük hűtőbe egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 438
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 32107
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 17.

Ajánló

Kívül ropogós, belül puha rozsos kiflivel a legfinomabb. Gyermekzsúrra és bármilyen más összejövetelre nagyszerű étel. Akár előző este is elkészíthető, sőt, ha nincs szezonja a kukoricának, akkor konzervkukoricából is elkészíthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a salátának semmi köze nincs Hollandiához. Ez csak a fantázianeve. A legelső budai salátabárban árulták sok-sok éven keresztül. Sajnos azóta megszűnt az üzlet, de a recept tovább él, és most már közkincs!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mutatjuk a legfinomabb rántott húst kínáló éttermeket

Lehet bundásnak vagy rántottnak nevezni, ehetjük papírtálcáról vagy tányérról, de egy biztos, hogy az egyik legnagyobb kedvencünk a rántott hús. Éppen ezért a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz idén külön figyelmet szentelt ennek a fogásnak, és toplistát készített a legjobb rántott húst kínáló helyekről.

Nosalty

További cikkek