Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kecskesajtos fügesaláta balzsamos baracköntettel

Kecskesajtos fügesaláta balzsamos baracköntettel
Kecskesajtos fügesaláta balzsamos baracköntettel
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon jó kis zöldségest fedeztem fel, és épp a sarkon van. Meghoz mindent, amit csak kérek, legkésőbb másnapra már ott is vannak a hőn áhított portékák.

Fügét és rukkolát kértem, hiszen ezek nem alapkellékei egy kis sarki zölisnek errefelé. Vissza kell szoknom a magyar kínálathoz, és minden nyavajgás ellenére, higgyétek el, nem könnyű. Ha az ember megszokja évekig, hogy csak a helyi vegyesbe kell kiugrania sushi rizsért vagy kardamomért, akkor nehezen veszi az ehhez hasonló akadályokat. A jó zöldséges egyébként is ritka sajnos, de azért nincs minden veszve.

No, megérkezett a füge és a rukkola, amivel nagyszabású terveim voltak, majd ezek tegnap este porba is hullottak, amikor egy kisebb bulit szervezett egy nagyon kedves család ott, ahol anyuék laknak. Addig-addig, szó szót követett, és mi is meghívást kaptunk jóurammal. Nagyon örültünk neki.
Viszont nem volt semmi a tarsolyomban, ezt utálom a legjobban. Kétségbeesve nyúltam a fügéhez, és úgy döntöttem beáldozom, akkor is, ha nem marad majd fényképeznivaló. Nem maradt, úgyhogy azt még majd mindenképpen meg kell egyszer sütnöm, nagyon finom lett. Kilétét ama ételnek most még nem fedném fel, akik kóstolták, tudják, miről beszélek. Két gáztepsi úgy fogyott el belőle, mintha nem is lett volna.

 

Aztán ma átjöttek anyuék, kis láblógatós, napütéses szombat. Nem mentünk sehova, valahogy jobban esett ücsörögni a kertben, főzőcskézni, a fiúk molyoltak, a két kutya pedig egy idő után kómában aludta végig a semmittevésünket.

Ekkor kapartam elő a maradék fügét, rukkolát, és ettünk egy jó adag salátát belőle. Meg kell mondjam, remek lett. Még magamhoz képest is.


hozzávalók / 4 adag

A salátához

Az öntethez

ajánlat

Hát, hát...mondjuk majdnem nem savasít.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldeket megmossuk, tányérokba rendezzük. 
  2. Rádaraboljuk a fügét.
  3. Rámorzsoljuk a sajtot.
  4. Az önetethez valókat kikeverjük, ízlés szerint az ízt igazítsuk.
  5. Frissen adagoljuk a salátára, majd néhány csavarintásnyi borssal nyugtázzuk.
  6. Azonnal fogyasszuk, pirítós baguett mehet mellé.

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 536
elküldve: 2
receptkönyvben: 132
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fügés rukkolasaláta, kecskesajtos fügesaláta rukkolával

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Monamoni
Mona / Monamoni Fri, 2012-09-07 09:59

Aaaaa, ez a salatarecept nagyon tetszik, meg ma elkeszitem, es tegnap pont tudtam friss füget venni a Billaban, ugyhogy biztos nagyon finom lesz. Talan annyit valtoztatok rajta (a lugosito iranyba valo eltolasert:-),hogy a balzsamecetet kihagyom, viszont almaecet lesz benne. Köszi!

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2011-09-03 18:13

Ez nagyon jól néz ki Eszter!
Ha egyszer rájönnék hogyan kell lágy kecskesajtot csinálni.....
Na mindegy a salátád fenséges.
Biztos finom volt.
Puszi.Bogi

klivi
klivi / klivi Sun, 2011-08-28 16:20

Nagyon guszta, és újfent egy gyönyörű fotó!
A tányér honnan van? Nagyon tetszik... :)

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2011-09-01 20:40

Szia Livi!

Kicsit megkésve köszi szépen! A tányér Németországból van, még ott vettük. :-)

483
jégsaláta 1 db
rukkola 25 dkg
füge 3 db
kecskesajt 10 dkg
bazsalikom 0.5 marék
bors 0 ízlés szerint
fenyőmag 1 ek
olívaolaj 1.5 dl
málnaecet 0.5 dl
citromlé 0.5 citromból nyert
balzsamecet 1 ek
0 ízlés szerint
őszibarack 1 közepes db