r
Nosalty Logó

Háromszínű saláta mozzarellával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
AGI-22
Háromszínű saláta mozzarellával
adag
Előkészítés
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 140 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 562 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 42 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    1130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 140 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1982.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1206 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    742 micro
  • β-karotin
    4520 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    2108 micro
Összesen 562 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1369 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 42 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a zöldségeket, majd a jégsalátát apróra vágjuk, a paradicsomot felszeleteljük, a mozzarellát félbevágjuk.
  2. Egy nagyobb tálba beletesszük a salátánkat, hozzáadjuk a vizet, a cukrot/édesítőt és az ecetet, majd jól összekeverjük.
  3. Ezután belerakjuk a mozzarellát és a paradicsomszeleteket. Ezt meghintjük bazsalikommal, majd óvatosan elvegyítjük .A tálat tegyük a hűtőbe kb. 1,5 órányira!
  4. A kész vitamindús salátánkat máris fogyaszthatjuk!
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4877
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 11.

Ajánló

Próbáljátok ki Ti is, nem bánjátok meg! Nagyon egészséges és finom. Diétázóknak, vegetáriánusoknak is ideális! Nem csak köretként, de könnyű vacsoraként is jó.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amikor legutóbb vásárolni voltam egy szupermarketben, több zöldségből is hiány volt. Ellenben találtam szép jégsalátát és paradicsomot. Mozzarellát már 1000 éve nem ettem, így vettem egy csomaggal, hogy majd valamit csinálok belőle. Otthon támadt az ötlet: A hagyományos módon elkészített jégsalátát megbolondítom egy kis mozzarellával és paradicsommal. Még az idős szüleimnek is ízlett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.