Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsos-rakott káposzta 6. - rizs nélkül

Húsos-rakott káposzta 6. - rizs nélkül
Húsos-rakott káposzta 6. - rizs nélkül
70 perc / főzés: 35 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én csirkemellből csináltam, ez egy light-osabb verzió. Természetesen lehet sertéshúsból is.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A tányérra szedve, még tehetünk rá tejfölt. Mi szoktunk, mert nagyon összesül.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egyik fej hagymát üvegesre pároljuk, pirospaprikázzuk, beletesszük a savanyú káposztát, és felöntjük 1-2 dl vízzel. (A káposztát csak akkor mossuk ki, ha nagyon savanyú, különben nem lesz íze. Késsel vágjuk össze a káposztát, hogy lehessen vele dolgozni.)
  2. Mehet bele a só, bors, babérlevél (ebből kb. 4-5 db). Fedő alatt pároljuk 35 percig, ha kell pótoljuk hozzá a vízet.
  3. Közben egy serpenyőben pároljuk üvegesre a másik hagymát, pirítsuk meg rajta a darált húst. Ha már szépen "kifehéredett", akkor szórjuk meg pirospaprikával, sóval, borssal.
  4. Egy tepsibe rétegezzünk először a káposztából (nem kell előtte zsiradékkal kikenni), utána mehet bele a darált húsos keverék, majd a tetejére a maradék káposzta.
  5. Kenjük meg bőven tejföllel, a legvégén meg terítsünk rá bacon szeleteket.
  6. Előmelegített sütőben süssük készre.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 522
elküldve: 4
receptkönyvben: 209
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

arsasa

Mióta szakács: 2010.12.31.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rizsmentes rakott savanyú káposzta, bacon-szeletekkel sült rakott káposzta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

berthy48
berthy48 Fri, 2012-10-12 12:28

hallo leute, mar olyan regen akartam egy tulajdonkeppeni titkot elarulni a nagymamam konyhajabol, en is kiprobaltam es tenyleg igaz, t.i. hogyan fözünk egy igazi magyaros pörköltet?en mar kb. szazötvenfele pörköltet ettem. a nagyi azt mondta, hogy a titok paprikaporban van, ö mindig többfelekb. 5-6 felepaprikabol fözte az alapot, a különbseg nem az erös-es edes-nemesen mulik, hanem, hogy melyik tajron jön- szeged,kalocsa stb.stb. a nagyim legszivesebben kalocsait hasznalt(eröset es edesnemeset), gyerekek, meg kellhogy mondjam alg hittem el, de ez tenyleg igy van, probaljatok ki! es irjatok meg a velemenyeteket! persze az igazi makoi hagyma is fontos, mert annak az ize a legjobb, es ha valaki jo erösen szereti, felidöbenegy darab cseresznyepaprikat lehet beletenni, vagy csak a felit, mert különben a tüzoltoknak ott kell allniuk az asztal melett! na sok szerencset szivelyes üdvözlet a flensburgi szamüzetesböl, ezeknek itt nem is meselnem el a receptet, az erötöl ket hetig egyiranyba szaladnanak, na ja magyar konyha eppen nem hasonlithato össze a nemet konyhaval. na puszi mindenaranytökü es punciju magyar polgarnak, az en almom, egyszer egy hetet együtt fözicskelni egy johirü es profi konyhamüveszekkel, üdv brthy48

309
savanyú káposzta 80 dkg
darált sertéshús 50 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fűszerpaprika 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 4 db
tejföl 4 dl
bacon 6 szelet
napraforgó olaj 2 ek