r
Nosalty Logó

A legomlósabb sült hekk kovászos uborkás remuládmártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
A legomlósabb sült hekk kovászos uborkás remuládmártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 58% Zsír

A sült hekkhez

A kovászos uborkás remulád-mártáshoz

Összesen 8790 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 58% Zsír

A sült hekkhez

A kovászos uborkás remulád-mártáshoz

Összesen 17578 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 58% Zsír

A sült hekkhez

A kovászos uborkás remulád-mártáshoz

Összesen 469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 58% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    906.9 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    396 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    315 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8860.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    719 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1294 mg
  • Nátrium
    6440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    463 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    806 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    358 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    257 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    7013 micro
  • β-crypt
    1622 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5289 micro
Összesen 8790 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 58% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    204.5 g

Zsír

  • Összesen
    1813.8 g
  • Telített zsírsav
    240 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    792 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    630 g
  • Koleszterin
    615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17721.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    1437 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    2588 mg
  • Nátrium
    12880 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    925.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1611 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    717 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    513 micro
  • K vitamin:
    274 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    314 micro
  • β-karotin
    14026 micro
  • β-crypt
    3244 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10579 micro
Összesen 17578 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 58% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    87 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 469 kcal

Hozzávalók

A sült hekkhez

A kovászos uborkás remulád-mártáshoz

Elkészítés

A sült hekkhez

  1. A haltörzseket alaposan mossuk át, tisztítsuk meg. Ha gyorsfogyasztott hekkel dolgozunk, figyeljünk rá, hogy ne a konyhapulton vagy a mikróban olvasszuk ki, mert ez nem tesz jót a halnak. Helyette hagyjuk a hűtőszekrényben kiengedni. A legomlósabb élményért én a haltörzseket 1,5 centiméterenként beirdalom, sózom, borsozom, nyomok rá fokhagymát, csepegtetek rá citromot, öntök rá tejet, és éjszakára beteszem a hűtőbe.
  2. Másnap (vagy akár csak 1-2 óra elteltével) konyhai papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet, így a paprikás lisztbunda tökéletesen rátapad majd, és nem fog felázni.
  3. Forgassuk paprikás kukoricalisztbe, és bő, forró(!!!) olajban süssük aranybarnára (maximum 8-10 perc alatt). A kukoricaliszt azért különösen jó választás finomliszt helyett, mert ettől lesz a bundája extra ropogós, a húsa pedig lágy és omlós. Ráadásul így a bunda gluténmentes is.
  4. Forrón tálalva a legtökéletesebb kísérője lehet a remuládmártás, a kovászos uborka, pár cikkely citrom, friss fehér kenyér vagy a fűszeres sült krumpli.

A kovászos uborkás remulád-mártáshoz

  1. Az alapanyagokat vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük mindet egy konyhai késes aprítóba vagy robotgépbe. Pár másodperc alatt dolgozzuk össze őket krémes állagúra. Kóstoljuk meg, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, facsarjunk hozzá plusz citromlevet.
  2. Ha robotgép nélkül készítenénk, akkor a zöldhagymát (vagy snidlinget), a fokhagymát, a kovászos uborkát, a kapribogyót és a petrezselymet vágjuk nagyon apróra. A majonézt keverjük össze a mustárral, pici tejföllel, citromlével és a fűszerekkel, majd a végén forgassuk bele az imént finomra vágott zöldségeket.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 10689
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legomlósabb sült hekk kovászos uborkás remuládmártással
Hering András 166 recept

A legtöbb magyarnak a karácsony halászlé és rántott ponty nélkül elképzelhetetlen, a nyári balatoni nyaralás vagy strandolás pedig sült hekk nélkül. Ugyan a balatoni hekk, mint halfajta és fogalom valójában sosem létezett, mégis mi, magyarok mindent megadunk nyaranként, hogy a Balatonnál vagy a budapesti Római-parton fogyasszuk el ezt a szinte szálka nélküli, húsban gazdag sült halat. A jó hír pedig az, hogy otthon is könnyen elkészíthető ez az olajban sistergő, nyári slágerétel, sőt, pár apró trükkel is segítek, hogy a legomlósabb, legropogósabb hekket süsd meg otthon. És hát az sem titok, hogy ebben a receptben a kovászos uborkás remuládmártás fogja feltenni az i-re a pontot, ami annyira tökéletesen passzol a halhoz, hogy alig tudod majd abbahagyni a tunkolást.

Hozzávalók

A sült hekkhez

A kovászos uborkás remulád-mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek