r
Nosalty Logó

Roston sült hekkfilé sajtmártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
eszthee
Roston sült hekkfilé sajtmártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A párolt zöldséghez

A sajtmártáshoz

Összesen 1088 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A párolt zöldséghez

A sajtmártáshoz

Összesen 2176 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A halhoz

A párolt zöldséghez

A sajtmártáshoz

Összesen 38 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.6 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4486.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1449 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1269.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    815 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    713 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    749 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    2254 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8565 micro
Összesen 1088 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    514 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8973.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    2898 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    561 mg
  • Foszfor
    2930 mg
  • Nátrium
    2346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.2 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    2539.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1190 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1631 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    1426 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1498 micro
  • Kolin:
    1019 mg
  • Retinol - A vitamin:
    804 micro
  • α-karotin
    305 micro
  • β-karotin
    4508 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17131 micro
Összesen 2176 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 38 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A párolt zöldséghez

A sajtmártáshoz

Elkészítés

A halhoz

  1. Hal:
  2. A fagyasztott halat kiolvasztjuk, a nagy szeleteket keresztben félbevágjuk, mindkét oldalát megszórjuk sóval és borssal.
  3. Egy serpenyőbe nagyon kevés olajat öntünk, majd egy papírtörlővel elkenjük.
  4. A serpenyőt felforrósítjuk, a hal mindkét oldalát jól megsütjük rajta.
  5. Párolt zöldségek:
  6. A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedve egy nagyobb edényben, kevés margarinon megpirítjuk.
  7. Megszórjuk a zöldséget sóval, kb. egy deci vizet öntünk alá, majd fedő alatt, takarék lángon készre pároljuk.
  8. Folyamatosan figyeljük, szükség esetén kevés vizet lehet még aláönteni, a zöldségeket forgatni.
  9. Sajtmártás:
  10. A fokhagymákat megpucoljuk, fokhagymanyomón átnyomjuk, a margarinon megpirítjuk, vigyázva, nehogy megfeketedjen.
  11. Tűzről levéve beszórjuk liszttel, majd takarék lángra visszatéve felöntjük kb 2 deci tejjel, csomómentesre elkeverjük, hozzáadjuk a sót, a borsot és a szerecsendiót, majd felforraljuk.
  12. Forrás után felöntjük a maradék tejjel, és újraforraljuk. A forrás után levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 447
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 51858
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 09.

Ajánló

Lehet hozzá még egyéb köreteket készíteni, rizzsel és sült krumplival is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
eszthee 8 recept

A fagyasztóben keresgélve találtam egy kevés karfiolt, brokkolit és halat, ezekből igyekeztem csinálni valami finomat. A haltól féltem, hogy száraz lesz, ezért készült a sajtmártás is, aminek nagy hagyománya van a családunkban, sok ételhez készítjük.

Hozzávalók

A halhoz

A párolt zöldséghez

A sajtmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...