Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hegyaljai tarkabableves gombával

Hegyaljai tarkabableves gombával
Hegyaljai tarkabableves gombával
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A savanyú káposztás bablevest mindig én készítem.Természetesen ebből sem hiányozhat egy kis csípős íz, ízlés szerint.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előző nap beáztatott babot sóval, babérlevéllel ízesített hideg vízbe feltesszük főni.
  2. A finomra vágott hagymát olajban megpirítjuk,hozzáadjuk az összetört fokhagymát.
  3. Rátesszük a káposztát, a tejfölt és felengedjük csontlével. Ecettel, cukorral ízesítjük.
  4. A leszűrt babot belekeverjük, világos rántással besűrítjük, beletesszük a karikára vágott kolbászt és a szeletelt gombát.
  5. Ezután még 4-5 percig főzzük.

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 663
elküldve: 5
receptkönyvben: 279
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Big Boss

Mióta szakács: 2010.09.20.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

káposztás-gombás bableves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tarackos
Tarackos / Tarackos Wed, 2012-06-06 11:14

Kiváló recept,de az olajat mindenképpen kihagynám belőle.Vagy mangalica esetleg füstölt szalonna zsírt de a libazsír is számításba jöhet.Csak még ízletesebbé teszi a levest.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-11-04 19:03

nagyon jó meg fogom csinálni és pedig csipössen:-)))) nagyon belecsaptál a főzésbe csak igy tovább
füstölt oldalassal fogom kiprobálni persze mint plusz "light" adalék ne hogy,nehéz legyen a leves:-))
Mr Smith

Big Boss
Big Boss / Big Boss Sat, 2010-11-06 14:09

Kedves Smithék!Próbáljátok ki füstölt oldalassal,biztos tuti lesz!Üdv az egész családnak:Dénes

425
fejtett bab 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
savanyú káposzta 40 dkg
lángolt kolbász 20 dkg
gomba 20 dkg
csontlé 1.2 l
cukor 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 2 dl
fokhagyma 1 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
babérlevél 2 db
fűszersó 0 ízlés szerint
ecet 1 ek
0 ízlés szerint