r
Nosalty Logó

Krémes zsenge bableves

NS
Krémes zsenge bableves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

392
Kalória
22.4g
Fehérje
59.2g
Szénhidrát
8.5g
Zsír
465.2g
Víz
23.3g
Koleszterin
14.2g
Élelmi rost
7.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 392 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1991.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    1138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    465.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2048 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 392 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5973.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    928 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    3413 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    177.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    1395.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    805 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1031 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 1175 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 69 kcal

Elkészítés

  1. A babot annyi vízzel leöntjük, hogy 3 cm-rel elfedje. 16-18 órán át áztatjuk.
  2. A babot leszűrjük, és egy közepesen nagy lábosba vagy fazékba öntjük. Beletesszük a babérlevelet is.
  3. A hagymát megtisztítjuk és 6 cikkre vágjuk. A babra dobjuk.
  4. A zellert megmossuk és apróra vágjuk. A babhoz adjuk.
  5. A fokhagymát is megtisztítjuk és egészben a babos keverékre dobjuk.
  6. A kakukkfüvet és a borsot is hozzáadjuk.
  7. Ráöntjük az 1 l vizet és közepesen alacsony lángon a forrástól számítva 2 óra alatt puhára főzzük. A babérlevelet és szegfűszegeket kihalásszuk. (Ha kihűlt, egy éjszakára a hűtőben pihentethetjük. Nem szükséges, de előre lehet készülni vele, ha nincs időnk.)
  8. Fél liter vizet lemerünk róla. Erre már nem lesz szükségünk. Alacsony lángra állítjuk és a tejszínt állandó keverés mellett hozzáadjuk. Beleszórjuk a sót és petrezselymet. Fokozatosan emeljük a hőt és közepes lángon felmelegítjük és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 150 p

A frageolet bab a fejtett bab zsenge, korán leszedett változata. Franciaországban elterjedt. Hosszú főzést igényel, de krémesen puha lesz anélkül, hogy szétfőne.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...