Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Disznótoros "brassói" Mártitól

Disznótoros "brassói" Mártitól
Disznótoros "brassói" Mártitól
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradék sült hurkából készítettem, sütőben átsütöttem. Ha van maradék sült kolbász, azt is tehetünk bele. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott burgonyát közepes, a póréhagymát hajszálvékony karikákra vágjuk. A burgonyát sós vízben megfőzzük.
  2. Egy diónyi hurkazsírral kikenünk egy kis méretű tepsit. A zsír másik felet óvatosan összekeverjük a leszűrt krumplival, és ennek felével kibéleljük a tepsi alját. Rászórjuk a póréhagymát, majd befedjük a karikára vágott hurkákkal. A tetejére kerül a burgonya másik fele. Sózzuk-borsozzuk, és zsemleszínűre megsütjük.
  3. Savanyúsággal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 835
elküldve: 1
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
szezon: tél
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: szilveszter, újév

egyéb elnevezések

tepsis hurka, krumplival sült hurka

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

768
májas hurka 15 dkg
véres hurka 15 dkg
kifliburgonya 50 dkg
póréhagyma 1 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
pecsenyezsír 1 ek