r
Nosalty Logó

Karamellkrémes rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Karamellkrémes rolád
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 236 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1888 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 194 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 236 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.9 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1863.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    628 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    571 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    229.2 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    381 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    831 mg
  • Retinol - A vitamin:
    371 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1112 micro
Összesen 1888 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk az 1 ek víz és a cukor fokozatos hozzáadásával. Egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját (egyes fokozaton), a citromhéjat és 4 ek lisztet, a keményítőt, majd a masszát kétfelé osztjuk, az egyikbe belevegyítjük a maradék lisztet, a másikba a kakaót.
  2. Szilikonos papírral bélelt tepsibe csíkokat nyomunk, váltakozva a fehér és kakaós tésztából, majd megsütjük.
  3. A cukrot karamellizáljuk, óvatosan rátöltünk 2 dl tejet, és csendes lángon feloldjuk a karamellt. A pudingport elkavarjuk a cukorral és a maradék 2 dl tejjel, amikor a karamell feloldódott, rátöltjük a pudingos tejet, és besűrítjük. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a krémsajtot és simára kavarjuk, majd teljesen kihűtjük.
  4. Amikor a tészta megsült, lehúzzuk róla a sütőpapírt, ha nem ragadt rá a tészta ugyanazzal a papírral felcsavarjuk, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztát kibontjuk, és a krémmel egyenletesen megkenjük, majd újra felcsavarjuk.
  5. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26x36
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 301
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16931
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karamellkrémes rolád
Csiki Piroska 229 recept

A krémbe szoktam tenni 2 ek-nyi tejszínhabot, ez nem kötelező, de finomabb, viszont így a krém puhább, és nehezebb szeletelni. Kívül is bevonhatjuk tejszínhabbal vagy csokimázzal.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek