r
Nosalty Logó

Karamellás-kókuszos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Karamellás-kókuszos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A laphoz

A tetejére

A krémhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 724 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A laphoz

A tetejére

A krémhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 4330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A laphoz

A tetejére

A krémhez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 294 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 724 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.6 g

Zsír

  • Összesen
    270.2 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    957 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6114.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    1709 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    2297 mg
  • Nátrium
    1572 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.2 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    996 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 4330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

A laphoz

A tetejére

A krémhez

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A laphoz

  1. A lap készítése: felverjük a 4 tojásfehérjét a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk a többi alapanyagot: 1 kanál liszt, 1 kanál víz, 1 tojássárga stb., amíg el nem fogyott minden. A sütőport a citromlével felfuttatjuk, mielőtt belekevernénk.
  2. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.Megsütjük, de ne nyissuk ki a sütőt közben, mert a tészta összeesik. (Tűpróba!)
  3. Közben a krémet elkészítjük. Főzzük meg a pudingot, a liszttel is összekeverve. A vajat dolgozzuk bele, majd a kókuszt is. Hagyjuk kihűlni.
  4. Miután megsült a tésztánk, és kihűlt, a tortabevonót olvasszuk fel, és kenjük a piskótára. Hagyjuk megdermedni.
  5. A hideg krémet is simítsuk el a tetején. Kókuszreszelékkel meg lehet szórni, és csokiforgáccsal díszíteni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10768
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család kedvencei közé tartozik ez a desszert is! Én kézimixert használok a vaj és a puding simává való összedolgozásához. Jó, hogy ha a sütő először forró, majd lejjebb vesszük a hőmérsékletet. Bármilyen vaj jó hozzá, én már több fajtával is próbáltam. Csokimáz is jó tortabevonó helyett.

Hozzávalók

A laphoz

A tetejére

A krémhez

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...