r
Nosalty Logó

Házi pizza

miia
Házi pizza
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Alap

Feltét

711
Kalória
25.6g
Fehérje
102.2g
Szénhidrát
20g
Zsír
135.3g
Víz
31.4g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Alap

Feltét

Összesen 711 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Alap

Feltét

Összesen 2133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Alap

Feltét

Összesen 197 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2141 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    1692 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    135.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7315 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 711 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6423.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    5076 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    306.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    405.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    21944 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2133 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    470 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2033 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet a sóval egy tálba öntjük. Én az instant élesztőt is mindig felfuttatom, tehát: az élesztőt a cukorral és a meleg vízzel elkeverjük, majd felfuttatjuk.
  2. Ezek után a liszt közepére egy kis mélyedést készítünk, amibe beleöntjük a kész élesztőt és az olajat.
  3. A tésztát alaposan bedagasztjuk, majd megkelesztjük kb. fél -1 óra alatt.

Alap

  1. Az alap hozzávalóit csak össze kell keverni egy kis tálban (ízlés szerint tehetünk bele más fűszert is - én néha szoktam egy kis tört fokhagymát).

Feltét

  1. A különböző feltéteket ízlés szerint felszeleteljük, a sajtot lereszeljük.
  2. Mikor a tészta megkelt, kinyújtjuk, és a tepsinkbe fektetjük (hogy ne ragadjon oda, belisztezhetjük a tepsi alját, vagy akár sütőpapírt is tehetünk alá). Ezután megkenjük az alappal, majd a feltét hozzávalóit ízlés szerinti sorrendben rápakoljuk, végül megszórjuk a reszelt sajttal.
  3. Kb. 20-30 perc alatt sül meg. Szeletelni még melegen érdemes.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Szeretjük a pizzát, de a mai árak mellett sokkal jobban megéri otthon megcsinálni, és amúgy is hamar össze lehet dobni, és így kiadósabb is. A leghosszabb fázis a tészta kelesztése. A lisztmennyiség növelésével "vastagíthatunk" a pizzán - ki hogy szereti, és a feltéteket is mindenki a saját ízlésének megfelelően variálhatja.

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...