Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsó pesztós linguine

Zöldborsó pesztós linguine
Zöldborsó pesztós linguine
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti leírást itt találtam. El is mentettem rögtön húsmentes napokra, és mivel szeretem, ha a tészta jó bőven nyakon van öntve szósszal, kicsit kevesebb tésztát főztem ki az adott mennyiségű pesztóhoz. Ezért zöldellik olyan nagyon szépen a fotón. A kesudió remekül helyettesíti mindenféle mártásban a fenyőmagot, én is azt használtam. Alig győztem parancsolni magamnak, hogy ne egyem meg magában az összeset, olyannyira zamatos megpirítva. Habár a parmezán karakteresebb, anyagi megfontolásból maradtam a pannóniánál - nem rontotta el. Apróra vágott mentával bolondítottam meg a végén, szerintem jól harmonizál a zöld színű zöldségekkel: uborkával, cukkinivel, borsóval.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főételként önmagában is laktató, ízletes csemege, de natúr sült hús vagy hal mellé gazdag köretként is megállja a helyét. A párom kedvéért én is sütöttem ki hozzá paprikás, borsos, zöldfűszeres, lisztben megforgatott keszeget és csukát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forrásban lévő, sós vízben al dentére kifőzzük a tésztát, követve a csomagoláson feltüntetett előírást. Leszűrjük, a főzővízből félreteszünk 1 bögrényit.
  2. Enyhén sós vízben puhára pároljuk a zöldborsót, kb. 5  perc kell neki, leszűrjük, hűlni hagyjuk.
  3. Teflonserpenyőben kis lángon aranybarnára pirítjuk a fenyőmagot vagy a felaprított kesudiót, tökmagot.
  4. A borsóból, a magokból és a reszelt sajtból is félreteszünk 1/5-öd résznyit a díszítéshez.
  5. A maradék langyosra hűlt borsót, pirított magot, sajtot és fokhagymát akár turmixgépben, akár kézimixerrel pépesítjük. Ha még krémesebb állagra vágyunk, csurgathatunk hozzá 2-3 evőkanál olívaolajat.
  6. A tésztát a sűrű szószhoz keverjük, hozzáadjuk a félretett egész borsószemeket, a főzővízből annyit, hogy lágy, krémes mártást kapjunk, és mérsékelt tűzön összerottyantjuk, hogy a tészta kicsit magába tudja szívni.
  7. Sózzuk, borsozzuk, forrón tálaljuk. A tányéron megperdítjük a maradék sajttal, ízlés szerint mentával, bazsalikommal, petrezselyemmel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 986
elküldve: 3
receptkönyvben: 113
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsivik

Mióta szakács: 2011.04.27.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tészta borsómártásban, zöldborsó-szószos tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Escudete
Escudete / Escudete Thu, 2011-12-08 13:28

Kedves Kicsivik!

Tegnap vacsorára készítettem el a receptedet és nagyon ízlett nekünk! Máskor is fogok még csinálni! :) Köszi a receptet!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Fri, 2011-12-09 09:26

Kedves Escudete!
Nagyon örülök, hogy jót lakmároztatok, egészségetekre. Nézz szét a többi receptem között is! Legyen szép napod!

568
zöldborsó 60 dkg
fokhagyma 2 gerezd
kesudió 40 g
parmezán sajt 3 dkg
tészta 35 dkg
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
menta 0 ízlés szerint