r
Nosalty Logó

Spagetti diós-mandulás pestóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
edan
Spagetti diós-mandulás pestóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 995 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1988 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 443 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5207.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    4212 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    388 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 995 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    126.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10415.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    961 mg
  • Nátrium
    8424 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    776 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    617 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2296 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2544 micro
Összesen 1988 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2322.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    1878 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    512 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    567 micro
Összesen 443 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felteszünk melegedni 3-4 liter vizet a tűzhelyre.
  2. A mandulát és a diót finomra daráljuk, a petrezselymet, a bazsalikomotés a fokhagymát késsel durvára aprítjuk, a parmezánt lereszeljük.
  3. A dióhoz és a mandulához adjuk a fokhagymát, a petrezselymet, a parmezánt, a bazsalikomot, az olívaolajat és 1 teáskanálnyi sót, és az egészet egyneműre turmixoljuk.
  4. Ha forr a víz, hozzáadjuk a 2 teáskanálnyi sót, és megfőzzük a tésztát. Vigyázzunk, semmiképp se főzzük hosszabb ideig, mint amennyit a csomagoláson javasolnak. Ha kész, szűrjük le a tésztát.
  5. Öntsük a tésztára a mandulás pestót, és keverjük át villával. Azonnal tálaljuk. Illik hozzá egy jó saláta.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3437
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

90 napos diétába kezdtem, és szénhidrát napon jólesett volna valami sós... Kézenfekvő volt egy pestós spagetti készítése. Csakhogy én sajnálatos módon nem szeretem a bazsalikom ízét, ezért átkalibráltam néhány hozzávalót az eredeti genovai pestohoz képest, és egy fenomenális étel lett az eredmény. Ajánlom mindenkinek!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek