Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hawai csirkemell áfonyás rizzsel

Hawai csirkemell áfonyás rizzsel
Hawai csirkemell áfonyás rizzsel
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezeket a recepteket már olvastam, csak átformáltam a saját ízvilágomra.

hozzávalók / 3 adag

A húshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellett felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt szerecsendióval és a fűszerkeverékkel megszórjuk.
  2. Az ananászt megtisztítjuk, felszeleteljük, a húst betakarjuk vele, majd reszelt sajtot szórunk rá, alá 2 ek kacsazsírt teszünk, fólával lefedve sütőben 20 perc alatt megpároljuk, 5 perc alatt grillen megpirítjuk.
  3. A rizst némi olajon kissé megpirítjuk, sózzuk, másfélszer annyi vízzel felengedjük. Mikor már megfőtt a rizs, hozzáadjuk kókusztejet, mézet, vaníliát, áfonyát és a lime levét, fedővel lefedve készre pároljuk. Ekkor már elzárhatjuk a gázt, a keletkező gőzben összeérnek az ízek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x32 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 213
elküldve: 3
receptkönyvben: 77
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ananászos csirkemell, pikáns csirkemell, ananászos csirkemell barna rizzsel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

972
csirkemell filé 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
garam masala 0 ízlés szerint
ananász 1 db
ementáli sajt 10 dkg
kacsazsír 2 ek
barnarizs 20 dkg
0 ízlés szerint
áfonya 10 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
limelé 1 fél lime-ból nyert
méz 1 ek
olívaolaj 1 ek
kókusztej 2 dl