r
Nosalty Logó

Pikáns ananászos karaj Gabystól

Gabys
Pikáns ananászos karaj Gabystól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

678
Kalória
51.3g
Fehérje
10.2g
Szénhidrát
47.1g
Zsír
180.8g
Víz
203.2g
Koleszterin
717.5mg
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4066 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1689.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    180.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 678 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    307.5 g

Zsír

  • Összesen
    282.5 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10137.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    1903 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    3397 mg
  • Nátrium
    4133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    1084.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1735 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 4066 kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

  1. A karajt megpucoljuk az összes zsiradéktól, az ezüstös részt vékonyan szedjük le, vagy a szeleteléskor 1-2 helyen vágjuk át, különben felkunkorodik a hús sülés közben.
  2. Kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, és kb. fél centi vastagra kiklopfoljuk, a szeleteket sózzuk, borsozzuk.
  3. Az ananászról a levét öntsük le, és alaposan csöpögtessük le.
  4. Teflon serpenyőben kb. 5 dkg vajat forrósítsunk fel és az ananászkarikákat mindkét oldalukon pirosasra süssük meg, majd szedjük ki egy tányérra.
  5. Kb. 10 dkg vajat teszünka serpenyőbe, és a leheletnyiliszbe forgatott hússzeleteket mindkét oldalánelősütjük/pirítjuk.
  6. A szeleteket (teflon)tepsibe rakosgatjuk, mindegyikreráteszünk 1 szelet sajtot, 1 szeletgépsonkát, 1 karika ananászt, ráöntjük egyenletesen a vajas pecsenyelét és megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a sajt ráolvad ill. picit megpirul (kb. 15 perc).
  8. A vaj mennyisége csak (kb.!), ha kell a sütés során tegyünk hozzá, nehogy leégjen az étel, de ne tocsogjon benne!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Réges régi receptem, már nem is tudom, melyik női újságból. Nem rajongok a száraz húsokért, de ezt szívesen megeszem, mert az ananásztól különleges és pikáns lesz, a sajttól pedig elvész a hús szárazsága. Gyorsan elkészíthető, amíg sül a sütőben a hús, addig a zacskós előfőzött rizs is készen lesz. A mennyiségeket csak. kb tudtam megadni, mert a hús mennyiségétől, a szeletek számától függ.

További receptek

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...