r
Nosalty Logó

Pikáns ananászos karaj Gabystól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Pikáns ananászos karaj Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 678 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4066 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 219 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1689.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    566 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 678 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    307.5 g

Zsír

  • Összesen
    282.5 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10137.3 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    1903 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    3397 mg
  • Nátrium
    4133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1084.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1735 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 4066 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 219 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt megpucoljuk az összes zsiradéktól, az ezüstös részt vékonyan szedjük le, vagy a szeleteléskor 1-2 helyen vágjuk át, különben felkunkorodik a hús sülés közben.
  2. Kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, és kb. fél centi vastagra kiklopfoljuk, a szeleteket sózzuk, borsozzuk.
  3. Az ananászról a levét öntsük le, és alaposan csöpögtessük le.
  4. Teflon serpenyőben kb. 5 dkg vajat forrósítsunk fel és az ananászkarikákat mindkét oldalukon pirosasra süssük meg, majd szedjük ki egy tányérra.
  5. Kb. 10 dkg vajat teszünka serpenyőbe, és a leheletnyiliszbe forgatott hússzeleteket mindkét oldalánelősütjük/pirítjuk.
  6. A szeleteket (teflon)tepsibe rakosgatjuk, mindegyikreráteszünk 1 szelet sajtot, 1 szeletgépsonkát, 1 karika ananászt, ráöntjük egyenletesen a vajas pecsenyelét és megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a sajt ráolvad ill. picit megpirul (kb. 15 perc).
  8. A vaj mennyisége csak (kb.!), ha kell a sütés során tegyünk hozzá, nehogy leégjen az étel, de ne tocsogjon benne!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 25499
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 29.

Ajánló

Katának ajánlva. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Réges régi receptem, már nem is tudom, melyik női újságból. Nem rajongok a száraz húsokért, de ezt szívesen megeszem, mert az ananásztól különleges és pikáns lesz, a sajttól pedig elvész a hús szárazsága. Gyorsan elkészíthető, amíg sül a sütőben a hús, addig a zacskós előfőzött rizs is készen lesz. A mennyiségeket csak. kb tudtam megadni, mert a hús mennyiségétől, a szeletek számától függ.

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Nekem is van egy hasonlóm.

Gabys

Megkukucskálom:)

Törölt felhasználó

Tájak, ízek, ízlések. Ezeken kár vesz?dni. Bocsi, ha megbántottalak!

sarmai.erika

Nagyon jó lett :) . Többször is rájárt a család <3 !

Gabys

Nagyon örülök, hogy ízlett mindenkinek:) Köszönöm, hogy megírtad!?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ennek a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.

Hering András

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.