Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Háromsajtos csirketorta

Háromsajtos csirketorta
Háromsajtos csirketorta
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nem emlékszem, mivel érdemeltem ki, de a párom egy szép napon kedves meglepetéssel várt otthon: az eszköz 9 Minute Marinator névre hallgat és első látásra hála helyett inkább bizalmatlanságot váltott ki belőlem. Vákumos pácoló? Na, ne! Mára ott tartok, hogy elképzelni sem tudom az életemet ezen elmés szerkezet nélkül. Fantasztikus szabadságot jelent, hogy bevásárláskor eldönthetem, mihez van kedvem az aktuális kínálat alapján és cseppet sem számít, ha az ötlet megvalósításához pácolni kéne a húst, vagy a zöldséget. Beteszem a hozzávalókat a műanyag hengerbe és 9 perc alatt olyan lesz, mintha egy éjszakán át érleltem volna. Jó szívvel ajánlom nektek, pedig higgyétek el, nem kapok egy fillér jutalékot sem a forgalmazótól:-).

hozzávalók / 4 adag

A háromsajtos csirkéhez

A mártáshoz

ajánlat

Barna rizs, Jázmin/Thai rizs, sült zöldségek is kiváló köret hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mell-, vagy combfilét kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd beáztatjuk a zúzott fokhagymával kevert tejbe. (Óvatosan a sóval, mert a sajtok is sósak!). A legjobb, ha a hús és a tej egy éjszakát együtt töltenek a hűtőben. Ha erre nincs idő, lásd a story-ban leírtakat.
  2. A sütőt előmelegítjük 220 C-ra.
  3. A tejfölt kikeverjük a Vegetával és a fűszerkeverékkel.
  4. Az ementalit és a füstölt sajtot lereszeljük, a rokfortot morzsolni fogjuk.
  5. Egy 26cm-es tortaformába, vagy magasabb jénaiba elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: hús, tejföl, sajt1, hús, tejföl, sajt2… Az utolsó réteg sajtja legyen a legtöbb.
  6. Lefedve 60 percre forró sütőbe tesszük
  7. Fedő nélkül sütjük további kb. 20 percig, míg a sajt gyönyörű, pirosas-barnára sül a tetején.
  8. Kicsit hűlni hagyjuk, majd óvatosan, hogy a rétegek ne csússzanak szét, átöntjük a levét egy tálba.
  9. A lisztet a vajon folyamatosan kevergetve világosbarnára pirítjuk, felöntjük a pecsenyelével és a borral, addig főzzük, míg besűrűsödik (keverést nem abbahagyva).
  10. Vadrizzsel, mártással tálaljuk…én ez utóbbit lefelejtettem a fotózáskor :-).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 919
elküldve: 0
receptkönyvben: 277
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

háromsajtos csirke, háromsajtos rakott csirke, csirke háromféle sajttal rétegezve

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-12-28 18:41

Hol lehet ezt a csoda pácolót megvenni és mennyiért?

bogo
bogo Thu, 2009-10-29 00:43

Fantasztikus a pácoló én is imádom! ISTENI találmány!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-09-22 14:59

Köszi, így már értem! :):):)

modosa
modosa / modosa Tue, 2009-09-22 09:39

Kedves Muminé, nem működött nálam a feltöltés, ezért Petrát kértem meg, hogy segítsen, viszont lemaradt az a szövegrész, ami értelmet ad a Marinátor bemutatásának.
Mára kaptam hozzáférést a szerkesztéshez, így javítottam.
Köszönöm az észrevételt :)
Anikó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-09-21 13:07

De hogy jön ehhez a recepthez a 9 Minute Marinator? :)

1337
csirkemell filé 100 dkg
tejföl 6 dl
kéksajt 10 dkg
ementáli sajt 10 dkg
füstölt sajt 10 dkg
tej 2 dl
fokhagyma 2 gerezd
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 csapott ek
vaj 5 dkg
fehérbor 1 dl
pecsenyezsír 10 ek