r
Nosalty Logó

Fűszeres csirkemell fokhagymás zöldségágyon sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Levka
Fűszeres csirkemell fokhagymás zöldségágyon sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 872 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3493 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 47 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2677.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1077 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1075.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    761 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    988 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2063 micro
  • β-karotin
    8085 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    13334 micro
Összesen 872 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    263.6 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10710.4 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1994 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1100 mg
  • Foszfor
    4309 mg
  • Nátrium
    2975 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.1 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    120 mg

VÍZ

  • Összesen
    4303.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3100 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    3045 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3951 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    90 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2392 micro
  • Kolin:
    1277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    8252 micro
  • β-karotin
    32341 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    53336 micro
Összesen 3493 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    733 micro
Összesen 47 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgarépákat, a krumplikat és a hagymákat megpucoljuk. Ízlés szerint felaprítjuk a zöldségeket. (A fokhagymának csak a felét aprítom fel, a másik felét gerezdekben hagyom!). Én a sárgarépát csíkban, a krumplit nagyobb kockákra, a hagymákat vastagabb szeletekre aprítottam. Fogunk egy edényt, felforraljuk az olajat, beleöntjük az aprított zöldségeket, a zöldborsót és a brokkolivirágokat. Alaposan megkeverjük, pár percig lefedve hagyjuk, majd az aprított fokhagymát is hozzáadjuk. Kb. 15 percig párolom a zöldségeket, negyed pohár vizet is öntünk rá. (Ha nem mirelit a borsó és a brokkoli, kevesebb idő is elég.)
  2. Előmelegítjük a sütőt. (250 °C bátran mehet.) Amíg a zöldségek párolódnak, vékonyabb szeletekre vágjuk a csirkemell filét, majd szárnyas fűszersóval/keverékkel ízlés szerint ízesítjük.
  3. Leszűrjük a zöldségeket, egy tepsi aljára terítjük, megszórjuk az aprított petrezselyemzölddel és a kockázott baconnel, majd ráfektetjük a húsokat. A babérleveleket és a fokhagymagerezdeket a húsok közé tesszük. Lefedjük sütőfóliával, majd fél órára a sütőbe tesszük légkeverésesen. Ha már megpuhult a hús, levesszük a fóliát, és pár percre felső sütéssel megpirítjuk a tetejét. Tálaláshoz lehet hozzá bármilyen mártást készíteni, vagy anélkül is finom és laktató.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6495
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors vacsorát szerettünk volna készíteni a csirkemell filéből, ezért összeszedtünk mindent, ami jól illik hozzá. Ízlett mindenkinek. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.