r
Nosalty Logó

Hamis skót tojás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
janettaylor
Hamis skót tojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

rizottó

megszületik maga a tojás

Összesen 559 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

rizottó

megszületik maga a tojás

Összesen 5036 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

rizottó

megszületik maga a tojás

Összesen 197 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    901.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    108.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 559 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.3 g

Zsír

  • Összesen
    243.8 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    2760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8115.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    344 mg
  • Kálcium
    1168 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    2272 mg
  • Nátrium
    3985 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    500.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    980.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1631 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    606 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1427 micro
  • Kolin:
    2082 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2665 micro
Összesen 5036 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

rizottó

megszületik maga a tojás

Elkészítés

rizottó

  1. Nálam maradék rizottóból készült, ezért kurkumás, de ide egy alap, mindentől mentes rizottó leírása került.
  2. A hagymákat felaprítjuk, a parmezánt lereszeljük. Olívaolajon egy nagyobb lábasban elkezdjük dinsztelni a hagymát. Beleöntjük a rizst, és sűrű kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg üveges nem lesz. Ezután hozzáadjuk a bort, és nem felejtjük el a folyamatos kavarást továbbra sem, mivel igen könnyen lekaphat.
  3. A száraz fehérbortól amikor kellőképpen elkezd puhulni a rizsünk, akkor merőkanalanként adagoljuk hozzá az alaplevet. Ahogy beszívja, máris jöhet egy újabb kanálnyi. Fűszerezzük, és itt adjuk hozzá a fokhagymát, a vajat és a reszelt parmezánt is. Nyálkás állagú, krémes rizottót kapunk.

megszületik maga a tojás

  1. Kifőzünk 9 tojást, és megpucoljuk őket. Az állaga akkor jó, ha a közepe ugyan lágy marad, de már főtt tojásnak számít. A víz forrása után kb. 5-6 perc.
  2. Körbevesszük a tojásokat a rizottóval - labdákat formálunk, majd a szokásos módon bepanírozzuk őket.
  3. Bő zsiradékban aranybarnára sütjük a kilenc golyót. Én egy kisebb öntvény edényt használok hozzá, így ugyan egyesével sütöm ki, de kevesebb olajat használok el.
  4. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1706
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hamis skót tojás
janettaylor 107 recept

Párszor már készítettem skót tojást (nagy kedvencé nőtte ki magát), hisz több, mint fasírt, és számtalan variációt kínál a húskéreg kialakítására is. Két napja jelentős mennyiségű kurkumás rizottó maradt, és megszületett az ötlet (ahol csupán a húst váltja ki a maradék rizottó), majd az itt látható első hamis skót tojás recept.

Hozzávalók

rizottó

megszületik maga a tojás

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.