r
Nosalty Logó

Citromos rizs Raw konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
RAW
Citromos rizs Raw konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 253 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1516 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 122 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    492 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 253 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2952.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    2370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    896.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    831 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 1516 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 122 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossuk meg a rizst.
  2. Sóval forraljuk fel a vizet. A forró vízre a rizs leöntésekor lesz szükségünk.
  3. A felmelegített olajba tesszük a mustármagot, fahéjrudat, római köményt és a curryleveleket. Kevergessük, nehogy leégjen. Érdemes egy lábosban pörkölni a fűszereket, mivel ide öntjük hozzá a rizst és a forró vizet is.
  4. Addig pirítjuk a magokat, míg aköménymagok megbarnultak. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát és a rizst. 2-3 percig pirítjuk, kevergetjük, majd ráöntjük a forró, sós vizet és hozzátesszük a kurkumát. A kurkumától lesz szép sárga a színe.
  5. Felforraljuk, majd szorosan lefedve kb 15-20 percig takarék lángon pároljuk. Vigyázzunk, a víz pontosan ki van mérve, teljesen el fog főni. Ha túl sokáig hagyjuk a tűzön, akkor bizony könnyen leég. (Mivel Indiában általában kézzel esznek, így ez a rizs akkor az igazi, ha jól össze van főve, ragacsos, és kézzel is ehető. Ha szemezgetni kell, akkor nem főtt jólössze.)
  6. Miután megfőtt, kivesszük a fahéjrudat, meglocsoljuk a citrommal és megszórjuk vajdarabkákkal.
  7. 2-3 percig tovább főzzük, átforgatjuk a rizst. Megszórjuk a petrezselyemmel, esetleg citromkarikákkal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 156 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2499
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 24.

Ajánló

Indiai uborkasalátával és mindenféle finom indiai ételekkel tálalható.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy dél-indiai eredetű recept, a fűszerezés mennyiségén kicsit változtattam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.