r
Nosalty Logó

Hal ropogós bundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Hal ropogós bundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A halhoz

A bundázáshoz és a sütéshez

A körethez

Összesen 1138 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A halhoz

A bundázáshoz és a sütéshez

A körethez

Összesen 3412 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A halhoz

A bundázáshoz és a sütéshez

A körethez

Összesen 185 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3204.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    738 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1094 mg
  • Nátrium
    1113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    235 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 1138 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188.5 g

Zsír

  • Összesen
    210.4 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    583 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9614.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    2213 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    3283 mg
  • Nátrium
    3339 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1030.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    771 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    706 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 3412 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 185 Kcal

Hozzávalók

A halhoz

A bundázáshoz és a sütéshez

A körethez

Elkészítés

A halhoz

  1. A halat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, rácsavarjuk fél citrom levét, és 1-2 óráig a hűtőbe tesszük.
  2. A bunda elkészítéséhez az összes alapanyagot egy késes robotgépbe tesszük, és összedaráljuk, de vigyázzunk, ne legyen túl finom, inkább darabos.
  3. Egy tepsit befújunk olajsprayvel, és belefektetjük a mindkét oldalán a bundába forgatott halfiléket (jó vastagon szórjuk rá). Fóliával letakarva 180 C-os sütőbe tesszük 20 percre, majd a fóliát levéve 2-3 perc alatt grillen megpirítjuk.
  4. A burgonyát egy másik kiolajozott tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzok, megszórjuk kakukkfűvel, beledobáljuk a fokhagymagerezdeket és a szeletelt citromot, lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük fél órára, majd grill alatt 2-3 perc alatt megpirítjuk (nem kell kevergetni, esetleg csak rázogatni). (Spórolásképpen a két ételt egyszerre is betehetjük a sütőbe!)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x32x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14967
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hal ropogós bundában
Évi néni 1830 recept

Régen ettünk halat, itt volt az ideje. Nyár végén még egy kis mediterrán hangulat.

Hozzávalók

A halhoz

A bundázáshoz és a sütéshez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek