Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hal ropogós bundában

Hal ropogós bundában
Hal ropogós bundában
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen ettünk halat, itt volt az ideje. Nyár végén még egy kis mediterrán hangulat.

hozzávalók / 3 adag

A halhoz

A bundázáshoz és a sütéshez

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, rácsavarjuk fél citrom levét, és 1-2 óráig a hűtőbe tesszük.
  2. A bunda elkészítéséhez az összes alapanyagot egy késes robotgépbe tesszük, és összedaráljuk, de vigyázzunk, ne legyen túl finom, inkább darabos.
  3. Egy tepsit befújunk olajsprayvel, és belefektetjük a mindkét oldalán a bundába forgatott halfiléket (jó vastagon szórjuk rá). Fóliával letakarva 180 C-os sütőbe tesszük 20 percre, majd a fóliát levéve 2-3 perc alatt grillen megpirítjuk.
  4. A burgonyát egy másik kiolajozott tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzok, megszórjuk kakukkfűvel, beledobáljuk a fokhagymagerezdeket és a szeletelt citromot, lefóliázva 180 fokos sütőbe tesszük fél órára, majd grill alatt 2-3 perc alatt megpirítjuk (nem kell kevergetni, esetleg csak rázogatni). (Spórolásképpen a két ételt egyszerre is betehetjük a sütőbe!)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x32x2 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 024
elküldve: 2
receptkönyvben: 114
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pangasius filé ropogós panírban, bundázott halfilé, panírozott pangasiusfilé

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-10-28 20:39

Kedves Dzsudzsu!
Nagyon szívesen. Örülök, hogy ízlett és ezt megosztottad velem is. Szép estét! Üdv: Évi néni

Dzsudzsu
Dzsudzsu Sun, 2012-10-28 13:36

Kedves Évi néni! Nagyon finom volt a halacska. Köszönet a receptér! :)

1135
pangasius 60 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert
kenyér 4 szelet
parmezán sajt 15 dkg
fenyőmag 8 dkg
vaj 7 dkg
petrezselyem 2 ek
olívaolaj 1 ek
burgonya 60 dkg
citrom 0.5 db
fokhagyma 2 gerezd
kakukkfű 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek