Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán rakott hal

Mediterrán rakott hal
Mediterrán rakott hal
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy időben a fagyasztóból éltünk, mivel nem nagyon volt pénzünk minden napra vásárolni. A mélyhűtőben fellelhető volt egy csomag fagyasztott hal, amivel már jó régóta gondolkoztam, hogy mit is kezdjek. A barátom mondta, hogy szívesen enne valami halasat, ezért gyorsan kitaláltam ezt a receptet, körülbelül negyedóra alatt összeütöttem, megsütöttem, és már kész is volt. Azóta akármit főzök, mindig ennek van a legnagyobb sikere nálunk.

A recept vegetáriánusoknak is ajánlott, már amennyiben fogyasztanak halat. Én is vegetáriánus vagyok, ezért készítettem halat, de finom lehet akár csirkével is.

hozzávalók / 2 adag

Mediterrán rakott hal

Saláta

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat felengedjük, majd a felét elrendezzük egy közepes méretű tepsiben. Megszórjuk olívaolajjal, megsózzuk. A sóval vigyázzunk, mert a feta és az olívabogyó is sósak lesznek!
  2. A paradicsomot felvágjuk vékony darabokra, és a felét szétrakodjuk a hal tetején. A fetát felkockázzuk, és a megadott mennyiség felét rászórjuk a paradicsomra. Erre megy az olívabogyó fele, majd bazsalikommal megszórjuk.
  3. A hal maradékát szétterítjük az olívás-fetás-paradicsomos rétegen, majd megismételjük az előbbi műveletet a maradék hozzávalókkal.
  4. A tetejére egy marék durvára tört diót szórunk, és megsütjük. A sütés eltart egy darabig, mert a hal vizet ereszt, és azt el kell, hogy forrja. A vége felé vigyázzunk, hogy oda ne égjen!
  5. A salátához az olívaolajat kiöntjük egy pohárba, hozzáadjuk az egy gerezd zúzott fokhagymát, a bazsalikomot és egy kiskanál mustárt. Összekeverjük, kicsit hagyjuk állni, majd ráöntjük a saláta mixre, és összeforgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 436
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

szusszi

Mióta szakács: 2014.07.31.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pangasius paradicsommal és fetával rakva, rakott pangasius, mediterrán pangasius

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1154
pangasius 1 kg
paradicsom 3 közepes db
feta sajt 10 dkg
zöld olajbogyó 75 g
bazsalikom 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
dió 1 marék
salátakeverék 36 dkg
olívaolaj 4 ek
fokhagyma 1 gerezd
bazsalikom 0 ízlés szerint
mustár 1 kávéskanál