Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tengeri halfilé tejszínes-kapros spárgával

Tengeri halfilé tejszínes-kapros spárgával
Tengeri halfilé tejszínes-kapros spárgával
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk pangasius filéből készült. Villámgyorsan elkészíthető és nagyon finom halétel. A Prima Konyha Magazinban bukkantam  a receptre.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizs illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat nagyobb szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk és félrerakjuk.
  2. A spárgát megpucoljuk, és 4-5 cm-es darabokra vágjuk.
  3. 5 dkg vajat felolvasztunk egy nagyobb serpenyőben és a spárgát belerakjuk. Megsózzuk, kevés vizet öntünk alá  és lefedve puhára főzzük. (kb 15-20 perc)
  4. A keményítőt a tejjel és a tejszínnel simára keverjük. A spárgára öntjük. Sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott kaporral, valamint a citromlével ízesítjük.
  5. A halat a maradék vajon megsütjük. A tejszínes spárgára fektetve tálaljuk.

  • költség: 1900 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 43 969
elküldve: 9
receptkönyvben: 488
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Vajban sült halfilé tejszínes-kapros spárgával, sült halfilé kapros spárgával

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Daylle
Daylle Wed, 2014-03-12 20:04

Nagyon finom volt, bár én konzerv spárgával csináltam. De amint lesz spárgaszezon, ismételten megcsinálom :D Köszi a receptet :)

zsofifa
zsofifa / zsofifa Tue, 2011-07-19 18:03

 
Én is megcsináltam a receptet, és nagy sikerem volt vele. Még a halat amúgy nem szerető férjemnek is ízlett, és a gyerekeknek is. Köszönöm, másnak is bátran ajánlom kipróbálásra. Én elmentettem a saját recepttáramba is. :-)

kicsivik
kicsivik / kicsivik Fri, 2011-05-13 11:31

Spárgát akkor ettem először - és akkoriban azt hittem utoljára -, amikor egy folyami utasszállító hajón dolgoztam. Nem tartozott a kedvenceim közé, mert még éles késsel is alig lehetett feldarabolni, ráadásul se íze, se bűze nem volt. Azt gondoltam, a fehér spárga alapból ilyen és kész. Azóta már máshol dolgozom, és eddig csak nézegettem ezt a zöldséget a pultokon, de most vettem egy köteg fehéret belőle, és lázas receptkeresésbe kezdtem. Kikié nyert, mint már annyiszor. Semmit nem változtattam rajta. Mindkettőnknek nagyon ízlett.
Egy pár szálat olívaolajba forgattam, sóztam, borsoztam, ötösével szalonnába tekertem, megperdítettem cukorral és betettem a sütőbe, mert kíváncsi voltam, mennyire lesz más az állaga és az íze a különböző elkészítési mód következtében. Mindkét verzió átment a vizsgán, és örülök, hogy bekerült a repertoárba. Köszönöm a tippet és bátran ajánlom mindenkinek!

GarfieldNiki
GarfieldNiki Sun, 2011-05-01 21:34

Tegnap ebédre csináltam meg, mivel nem szeretem a kaprot, helyette petrezselyemmel, illetve csak tejszínnel, és isteni finom lett!! Nagyon köszönöm a receptet, pont ilyet kerestem. A férjem gyönyörű spárgákat hozott a piacról:)

ciaobetty
ciaobetty Wed, 2010-04-28 22:05

kipróbálatm, nagyon finom, jó tavaszi könnyű kaja, köszi a receptet

381
hal 60 dkg
vaj 10 dkg
0 ízlés szerint
fehér spárga 60 dkg
étkezési keményítő 1 evőkanál
tej 2 dl
főzőtejszín 1 dl
kapor 1 csokor
citromlé 1 fél citromból nyert
bors 0 ízlés szerint