Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hajdinás "bakfitty" kenyér

Hajdinás "bakfitty" kenyér
Hajdinás "bakfitty" kenyér
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Soha nem jut eszembe a hajdina név, csak az itteni (amerikai) buckwheat ugrik be mindig. A férjem, mikor meghallotta, elnevezte bakfittynek. Na, most már csak erre emlékszem, amikor ezt a kenyeret sütöm. Nem bánom, mert nagyon vicces. :o)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban keverjük össze a hajdinalisztet a lenmagpehellyel, sóval, cukorral, illetve az élesztővel.
  2. Öntsük hozzá a langyos vizet meg az olívaolajat. Ezekkel szintén keverjük jól össze. Jó sűrűnek kell lennie a tésztának, szinte majdnem száraznak.
  3. Lefóliázva hagyjuk állni szobahőmérsékleten legalább 15 órát. Nem igazán fog megkelni, csak itt-ott buborékok lesznek benne.
  4. Egy kisebb kerek, fedeles sütőedénybe rakjunk sütőpapírt, ebbe kanalazzuk a tésztát. Simítsuk el a tetejét, és szórjuk meg a magokkal, pici liszt is mehet rá. Forró sütőbe rakva, lefedve sütjük 25-30 percig. Fedő nélkül további 10 percig sütjük.
  5. Nem túl magas (3,5-4 cm) kenyér lesz belőle, mert gluténmentes.
  • sütési hőfok: 220°C
  • tepsi mérete: 20x10 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 705
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

gm vekni

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

298
hajdinaliszt 20 dkg
lenmagpehely 5 dkg
1 teáskanál
cukor 1 ek
instant élesztő 2 kávéskanál
víz 3.5 dl
olívaolaj 2 ek
szezámmag 1 teáskanál
szezámmag 1 teáskanál
lenmag 1 teáskanál