r
Nosalty Logó

Gluténmentes len bagett

KisSziget
Gluténmentes len bagett
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

351
Kalória
4.7g
Fehérje
52.6g
Szénhidrát
12.9g
Zsír
63.5g
Víz
-
Koleszterin
8.4g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 351 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1406 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 238 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 351 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2927.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    1733 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    210.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    254.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 1406 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

  1. Ha te őrlöd a lisztet: a kölest és a hajdinát turmixgépben vagy kávédarálóban ledaráljuk, és egy keverőtálba öntjük.
  2. A száraz összetevőket összekeverjük, hozzáöntjük a zsiradékot és a vizet,sösszegyúrjuk.A lenmag és az útifűmaghéj elég jó vízfelvevő, szóval nem kell aggódni, ha ragad a tészta vagy nem áll össze. Pár percen belül már jó lesz. Ha mégsem, rakjunk még bele kevés útifűmaghéjat vagy lenmagot.
  3. Formázzuk, sütőpapírra tesszük, a tetejét bevagdossuk, pici zsiradékkal megkenjük. Ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, lenmaggal, stb.
  4. 30 percig sütjük kb. 200 fokos előmelegített sütőben, de elképzelhető, hogy előbb is készen lesz.
  5. Érdemes megvárni, míg lehűl, és csak akkor szeletekre vágni, így kevésbé törik szét. Ha még meleg, a belseje nyersnek tűnhet a lenmagtól, azonban ha kihűlt, teljesen jó lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x40

Eredetileg szódás kenyeret sütöttem hasonló recepttel, azonban meguntam a kenyérformát, így lett ez. Szerintem nagyon finom, a lenmag gyönyörűen megtapasztja a tésztát, ami kellemesen omlik a szájban. Lehet belőle szép, vékony szeleteket vágni. Sajnos a tészta elég nehéz, így nem fog szépen megemelkedni. A liszteket lehet variálni, nekem ez a keverék ízlik a leginkább. Ebből a mennyiségből nekem körülbelül 0,5 kg lett, 100 grammja 30 g szénhidrátot tartalmaz.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...