Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes len bagett

Gluténmentes len bagett
Gluténmentes len bagett
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg szódás kenyeret sütöttem hasonló recepttel, azonban meguntam a kenyérformát, így lett ez. Szerintem nagyon finom, a lenmag gyönyörűen megtapasztja a tésztát, ami kellemesen omlik a szájban. Lehet belőle szép, vékony szeleteket vágni. Sajnos a tészta elég nehéz, így nem fog szépen megemelkedni.

A liszteket lehet variálni, nekem ez a keverék ízlik a leginkább.

Ebből a mennyiségből nekem körülbelül 0,5 kg lett, 100 grammja 30 g szénhidrátot tartalmaz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha te őrlöd a lisztet: a kölest és a hajdinát turmixgépben vagy kávédarálóban ledaráljuk, és egy keverőtálba öntjük.
  2. A száraz összetevőket összekeverjük, hozzáöntjük a zsiradékot és a vizet, s összegyúrjuk. A lenmag és az útifűmaghéj elég jó vízfelvevő, szóval nem kell aggódni, ha ragad a tészta vagy nem áll össze. Pár percen belül már jó lesz. Ha mégsem, rakjunk még bele kevés útifűmaghéjat vagy lenmagot.
  3. Formázzuk, sütőpapírra tesszük, a tetejét bevagdossuk, pici zsiradékkal megkenjük. Ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, lenmaggal, stb.
  4. 30 percig sütjük kb. 200 fokos előmelegített sütőben, de elképzelhető, hogy előbb is készen lesz.
  5. Érdemes megvárni, míg lehűl, és csak akkor szeletekre vágni, így kevésbé törik szét. Ha még meleg, a belseje nyersnek tűnhet a lenmagtól, azonban ha kihűlt, teljesen jó lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x40 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 42 942
elküldve: 21
receptkönyvben: 307
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

KisSziget

Mióta szakács: 2012.09.29.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sokmagos kenyér, lisztmentes vekni, lenmagos hajdinakenyér

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

f.adri
f.adri Wed, 2014-06-18 18:57

Kedves KisSziget! Nagyon megörültem a receptednek! Pont ilyet keresek már egy ideje! Meg is sütöm rögvest!!! :) Ezer hála érte!! :)

350
gluténmentes lisztkeverék 250 g
lenmag 5 ek
útifű maghéj 0.5 ek
kókuszzsír 1 ek
sütőpor 1 tk
szódabikarbóna 1 tk
1 csipet
víz 2.5 dl
szezámmag 1 teáskanál
lenmag 1 ek
napraforgó olaj 1 ek