Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymás pulykamell

Hagymás pulykamell
Hagymás pulykamell
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szójaszósznak és a friss gyömbérnek köszönhetően ez az egyszerű étel egy ázsiai jelleget kap.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, kockákra vágjuk. Hagymát, fokhagymát és a gyömbért megpucoljuk.  A hagymát karikákra vágjuk. A fokhagymát és a gyömbért apróra vágjuk. A kakukkfüvet és a tárkonyt apróra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben felforrósítunk 2 ek olajat, a húst adagonként aranybarnára pirítjuk. Sóval, borssal fűszerezzük, kivesszük.
  3. A maradék olajat a pecsenyezsírhoz adjuk, rászórjuk a kétféle hagymát és a gyömbért, megdinszteljük.  Hozzáadjuk a húst, és további 5 percig sütjük.
  4. Felöntjük 250 ml vízzel, citromlével és szójaszósszal, felfőzzük. Hozzáadjuk a citromhéjat. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. Lefedve kb. 10 percig főzzük.
  5. Az étkezési keményítőt elkeverjük 3 ek vízzel, a húshoz öntjük, és besűrítjük a mártást. Hozzákeverjük a fűszereket, ha szükséges, sóval, borssal ízesítjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 649
elküldve: 1
receptkönyvben: 86
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres pulyka, pulykaragu, szójaszószos tárkonyos pulyka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

425
pulykamell 800 g
vöröshagyma 3 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 10 g
kakukkfű 3 szál
tárkony 3 szál
napraforgó olaj 3 ek
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
szójaszósz 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
étkezési keményítő 1 evőkanál