Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fatányéros palóc vidékről burgonyakrokettel

Fatányéros palóc vidékről burgonyakrokettel
Fatányéros palóc vidékről burgonyakrokettel
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meg akartam lepni a vendégeimet egy igazi jó fogással, és nem utolsó sorban imádott lányomat, Fannit.:D

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A burgonyakroketthez

ajánlat

Vendégvárásra ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combot felszeleteljük.
  2. Feltesszük vízbe főni kis sóval és fokhagymával.
  3. A hagymát megpucoljuk, karikára vágjuk, lisztben megforgatjuk, és olajban kisütjük.
  4. A húst, ha megfőtt, ráöntjük az olajat, fűszert, és lepirítjuk.

Köret:

  1. A körethez összekeverjük a már kihűlt főtt, áttört burgonyát egy egész tojással, vajjal, sóval, borssal, sütőporral, csipet szerecsendióval és annyi lisztel, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
  2. Olajos kézzel krokett formát csinálunk belőle, és forró olajban kisütjük.
  3. Az egészet fatányéron tálaljuk, és ízlés szerint díszítjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 783
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fatányéron tálalt sertéscomb, palóc fatányéros, sertéssült krumplikrokettel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1435
sertéscomb 1 kg
vöröshagyma 5 db
magyaros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 10 dkg
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
burgonya 50 dkg
tojás 1 db
vaj 2 ek
finomliszt 5 dkg
napraforgó olaj 2.5 dl
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint