Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirkecomb Réka konyhájából

Sült csirkecomb Réka konyhájából
Sült csirkecomb Réka konyhájából
135 perc / előkészület: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki még eddig esetleg nem készített volna csirkecombot, annak ezzel a recepttel biztosan jól fog sikerülni!

hozzávalók / 2 adag

  • 3 alsó és 3 db felső csirkecomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes hagyma
  • egész fekete bors
  • szárított csípős paprika
  • 1 mk köménymag
  • olaj
  • fokhagymás fűszersó
  • babérlevél
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk.
  2. Sütés előtt egy nappal készítünk egy pácot. 3 gerezd fokhagymát és közepes fej vöröshagymát lereszelünk olajba, teszünk bele 8-10 szem egész fekete borsot, 1 mk köménymagot, 1-2 babérlevelet, csípős paprikát, és egy fél cs fokhagymás fűszersót. Ebbe tesszük bele a csirkecombokat egy éjszakára.
  3. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  4. Egy tepsit vagy jénait kikenünk a pác olajával, és belefektetjük a combokat, majd a tetejükre is csepegtetünk az olajból. 
  5. Lefedve sütjük 1,5 órát úgy, hogy kb. félóránként forgatjuk, és locsolgatjuk őket.
  6. Majd még félórát sütjük fedő nélkül.
  7. Kívül finom ropogósra sült a bőre a comboknak, de belül nagyon puha maradt. Rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 083
elküldve: 4
receptkönyvben: 114
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Réka-

Mióta szakács: 2011.11.01.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Pihe puha csirkecomb, sült csirkecomb, puha csirkecombok

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Sun, 2013-05-26 20:38

A receptedet a konyhámhoz igazítottam.Így a bors őrölt lett,a csípős paprika cayen bors,a köménymag őrölt,a fűszersó meg csak sima tengeri só.Ez volt itthon,de nem mondom,hogy sajnálom,mert nem.Mind a 1o ujjunkat megnyaltuk.Elseje után majd az eredeti recept szerint is elkészítem.Köszi