r
Nosalty Logó

Hagymaágyon sült vaddisznó szűzérme

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
angie0221
Hagymaágyon sült vaddisznó szűzérme
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2078 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4152 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 96 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    91.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1860.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1157 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1430.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 2078 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224 g

Zsír

  • Összesen
    183.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3720.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    2314 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    2860.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    388 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 4152 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 96 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a páclevet: az olajat és a vörösbort összekeverjük egy zárható fedelű edényben, hozzáadjuk a borsot, a majoránnát, a rozmaringot, a tárkonyt és a borókabogyót. A húst vékony szeletekre vágjuk, és a pácban pihentetjük egy éjszakát.
  2. A zsírszalonnát felkockázzuk. Három fej vöröshagymát és három fej lilahagymát felkarikázunk, a fokhagymát apróra vágjuk. Az egészet egy közepes méretű tepsibe fektetjük.
  3. A húst rászedegetjük az "ágyra", majd ráöntjük a páclevet.
  4. Gázsütőben 2-es fokozaton, nagyon lassan puhára sütjük, időnként megforgatjuk, hogy minden része jól megpiruljon.
  5. Közben a burgonyát megpucoljuk, kockázzuk, és feltesszük főni. Amikor már majdnem teljesen megpuhult, leszűrjük.
  6. A maradék két fej vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a borsot és a paprikát, majd beleszedjük a főtt krumplit, végül megszórjuk petrezselyemmel. Néhány perc alatt összesütjük.
  7. Savanyúsággal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 10638
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 05.

Ajánló

Burgonyapürével is kiváló lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
angie0221 6 recept

Vettünk egy vaddisznót, és a legjobb részéből valami igazán finomat akartam készíteni. Sikerült :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek