Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymaágyon sült vaddisznó szűzérme

Hagymaágyon sült vaddisznó szűzérme
Hagymaágyon sült vaddisznó szűzérme
170 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vettünk egy vaddisznót, és a legjobb részéből valami igazán finomat akartam készíteni. Sikerült :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Burgonyapürével is kiváló lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a páclevet: az olajat és a vörösbort összekeverjük egy zárható fedelű edényben, hozzáadjuk a borsot, a majoránnát, a rozmaringot, a tárkonyt és a borókabogyót. A húst vékony szeletekre vágjuk, és a pácban pihentetjük egy éjszakát.
  2. A zsírszalonnát felkockázzuk. Három fej vöröshagymát és három fej lilahagymát felkarikázunk, a fokhagymát apróra vágjuk. Az egészet egy közepes méretű tepsibe fektetjük.
  3. A húst rászedegetjük az "ágyra", majd ráöntjük a páclevet.
  4. Gázsütőben 2-es fokozaton, nagyon lassan puhára sütjük, időnként megforgatjuk, hogy minden része jól megpiruljon.
  5. Közben a burgonyát megpucoljuk, kockázzuk, és feltesszük főni. Amikor már majdnem teljesen megpuhult, leszűrjük.
  6. A maradék két fej vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a borsot és a paprikát, majd beleszedjük a főtt krumplit, végül megszórjuk petrezselyemmel. Néhány perc alatt összesütjük.
  7. Savanyúsággal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 445
elküldve: 3
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

angie0221

Mióta szakács: 2014.01.21.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tél
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hagymaágyon sült vaddisznó szűzérme petrezselymes burgonyával, fűszeres vaddisznószűz, pácolt vaddisznószűz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2078
vaddisznószűz 80 dkg
vöröshagyma 5 nagy fej
lila hagyma 3 közepes fej
fokhagyma 1 közepes fej
füstölt szalonna 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl
vörösbor 1.5 dl
bors 0 ízlés szerint
borókabogyó 10 db
majoranna 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
burgonya 2 kg
petrezselyem 0 ízlés szerint