Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás szarvas szeletek

Gombás szarvas szeletek
Gombás szarvas szeletek
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Konkrét története nincs a receptnek. Egy szombat este gondolkodtunk a párommal, hogy meg kellene már csinálni azt a dámcombot. Elő egy receptkönyv, kis módosítás, és ez sült ki belőle. Kb. öt perc alatt fogyott el a tányérról. Levesnek marhahúslevest ajánlok hozzá. Mivel alaptétel, hogy olyan borból főzünk, amit utána hajlandóak vagyunk inni is, ezért  a hús mellé egy pohár vörösbor kiváló kísérő. Én egy 2010-es villányi kékfrankost próbáltam ki. Igazán kiváló volt. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szarvascombot kb. egy ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (Én dámvadborjút sütöttem, de lehet gímszarvas vagy őz is.) Kicsit kikloppfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk, és kevés forró olajon hirtelen kisütjük. A húst tepsibe tesszük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és a hús olajában pirítjuk. Hozzátesszük a gombát, borókabogyót, és pirítjuk tovább. (Laskagombát használtam, de lehet bármilyen gombát használni.) Ha a gomba elkezdett levet engedni, beleöntjük a paradicsompürét és a bort. Kicsit forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon, majd a húsra öntjük.
  3. Ha túl sűrű a mártás, akkor kis vízzel hígíthatjuk. Lefedjük a tepsit, és puhára pároljuk a húst. Burgonyakrokettel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 21 846
elküldve: 14
receptkönyvben: 152
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Guczi

Mióta szakács: 2012.12.02.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

paradicsomos szarvashús, tepsiben sült szarvascomb, sült szarvas paradicsommártással

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kokotuz
Kokó / kokotuz Sun, 2017-01-08 12:04

ma elkészítettem, raktam még bele kakukkfüvet és fokhagymát is. az eredmény valami csodálatos íz lett! köszi a receptet. ami a bort illeti: Takler házasítást választottam és nem lőttem vele kapufát!

Patyusz
Patyusz / Patyusz Fri, 2013-03-29 11:35

Szia :)

Jól hangzik a recepted szeretném kipróbálni, csak az én szarvas husim kicsit öregecske kb 5 éves..akkor is meg sül a sütőben vagy elő kéne egy kicsit főznöm?

480
szarvascomb 1 kg
gomba 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
sűrített paradicsom 10 dkg
száraz vörösbor 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 5 dkg
borókabogyó 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek