Nosalty Logó

Gombás szarvas szeletek

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Guczi
Gombás szarvas szeletek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 480 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1916 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 116 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    890.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 480 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    246.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3561.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2348 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1241.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    63 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 1916 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1729 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szarvascombot kb. egy ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. (Én dámvadborjút sütöttem, de lehet gímszarvas vagy őz is.) Kicsit kikloppfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe forgatjuk, és kevés forró olajon hirtelen kisütjük. A húst tepsibe tesszük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, és a hús olajában pirítjuk. Hozzátesszük a gombát, borókabogyót, és pirítjuk tovább. (Laskagombát használtam, de lehet bármilyen gombát használni.) Ha a gomba elkezdett levet engedni, beleöntjük a paradicsompürét és a bort. Kicsit forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon, majd a húsra öntjük.
  3. Ha túl sűrű a mártás, akkor kis vízzel hígíthatjuk. Lefedjük a tepsit, és puhára pároljuk a húst. Burgonyakrokettel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 27387
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Konkrét története nincs a receptnek. Egy szombat este gondolkodtunk a párommal, hogy meg kellene már csinálni azt a dámcombot. Elő egy receptkönyv, kis módosítás, és ez sült ki belőle. Kb. öt perc alatt fogyott el a tányérról. Levesnek marhahúslevest ajánlok hozzá. Mivel alaptétel, hogy olyan borból főzünk, amit utána hajlandóak vagyunk inni is, ezért  a hús mellé egy pohár vörösbor kiváló kísérő. Én egy 2010-es villányi kékfrankost próbáltam ki. Igazán kiváló volt. 

Hozzászólások

Patyusz

Szia :) Jól hangzik a recepted szeretném kipróbálni, csak az én szarvas husim kicsit öregecske kb 5 éves..akkor is meg sül a süt?ben vagy el? kéne egy kicsit f?znöm?

Marcsi

Ezt most megcsinálom! A hús a lisztbe forgatva :-)

Marcsi

Finom volt borókabogyó nélkül is, az nem volt itthon.

sziszi01

Szia! köszi a receptet, nagyon finom lett a husi! Szilvi

Kokó

ma elkészítettem, raktam még bele kakukkfüvet és fokhagymát is. az eredmény valami csodálatos íz lett! köszi a receptet. ami a bort illeti: Takler házasítást választottam és nem l?ttem vele kapufát!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek