Vaddisznószűz

A szűzpecsenye – éppúgy, mint a házi sertés esetében -, a vaddisznóhús legnemesebb része, ugyanakkor a vadhús íze markánsabb és zamatosabb. A szűzpecsenye a rövidkarajon helyezkedik el hosszában. Egészben vagy érmékre vágva is megsüthetjük, de aprópecsenyének is kiváló, számtalan étel készíthető belőle. A vaddisznószűz sütésekor ügyeljünk arra, hogy nehogy túlsüssük, mert akkor a hús kiszárad. A vaddisznó húsának jellegzetesen erős íze és illata van, ezért érdemes előre bepácolni vörösboros, fűszeres páclébe, de tekintettel arra, hogy a vaddisznó húsa kifejezetten izmos, a szűzpecsenye elősütést vagy párolást is igényelhet.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
21.51 g
zsírtartalom
2.77 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
72.54 g
Foszfor
120 mg
Kalcium
12 mg
Szelén
9.8 µg
Niacin - B3 vitamin
4 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.39 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.11 mg
fehérje
21.51 g
Zsír
telített zsírsav
0.99 g
egyszeresen telített zsírsav
1.3 g
többszörösen telített zsírsav
0.48 g
ásványi anyagok
Kalcium
12 mg
Foszfor
120 mg
Szelén
9.8 µg
szénhidrát
víz
72.54 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.39 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.11 mg
Niacin - B3 vitamin
4 mg
Lesz itt klasszik grenadírmars, avagy krumplis tészta, kolbászos nokedli, grízes tészta, káposztás cvekedli, és mindet csodás őszies leves és egy-egy szenzációs szilvás sütemény kíséri. Ezen a héten is várunk titeket!
NosaltySajnos nem igazán létezik tökéletes módszer a konyhakertekben garázdálkodó meztelencsigák ellen, de ha egyszerre több trükkel is védekezünk ellenük, akkor nagyobb eséllyel tudjuk csökkenteni az általuk okozott kárt.
NosaltySorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük az aktuális kedvenc receptjeinket regisztrált szakácsaink fogásai közül. Töltsétek fel ti is legkedvesebb ételeiteket, és inspiráljátok egymást egész évben! Jöjjenek a fenséges, ínycsiklandozó októberi fogások!
NosaltyPirulák és gyógyszerek helyett, ha nem olyan súlyos a helyzet, válaszd a szorongásoldó gyógynövények áldásos hatását. Mutatjuk az egyik legismertebbet.
Következzen egy mennyei makói hagymaleves, egy laktató joghurtos csirke és egy fenséges citromkrémes mandulás linzer.
Sorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük az aktuális kedvenc receptjeinket regisztrált szakácsaink fogásai közül. Töltsétek fel ti is legkedvesebb ételeiteket, és inspiráljátok egymást egész évben! Jöjjenek a fenséges, ínycsiklandozó októberi fogások!