Nosalty Logó

Hagymaágyon sült emeletes tarja

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Hagymaágyon sült emeletes tarja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 430 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2567 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 130 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 430 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.6 g

Zsír

  • Összesen
    171.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7724.3 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    1149 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    2668 mg
  • Nátrium
    3307 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1334.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    459 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    817 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1758 micro
Összesen 2567 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, és félóra múlva forró olajban mindkét oldalukat elősütjük 1-1,5 percig, míg kérget kapnak. Melegen tartjuk.
  2. A gombát felszeleteljük, és kevés vajon párolt reszelt hagymával, 2 gerezd zúzott fokhagymával, kevés ételízesítővel, kevés borssal és petrezselyemzölddel hirtelen megpirítjuk, hogy a levét ne engedje ki.
  3. A hagymákat, a paprikát és a maradék fokhagymát vékony szeletekre (uborkagyalun) a sütőedénybe gyaluljuk egyenletesen. Ráfektetjük az elősütött hússzeleteket, még fűszerezhetjük majorannával vagy fűszersóval. Meglocsoljuk a maradék olajjal, és lefedve forró sütőben időnként megfordítva sütjük kb. 1 órát, addigra a hús megpuhul.
  4. Minden szeletre teszünk főtt tarja vagy sonka szeletet, ráhalmozzuk a gombát, a tojásokból "lágyra" (a sárgája folyékony maradjon) sütött tükörtojásokat, és befedjük a sajtszeletekkel.
  5. Visszatesszük a sütőbe, és fedetlenül 5-10 percig sütjük, míg a sajt ráolvad és szép színt kap. Addigra a szaftja is sűrű lesz, azzal együtt tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X20X6
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5822
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 28.

Ajánló

Minden körettel, ami a frissen sültekhez jó, és savanyúsággal is bátran ajánlom. Éhes emberek előnyben.:)))

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nálunk visszatérő a kedvencek között. Nagyétkűeknek is bátran ajánlom, nekem nem sikerült megbirkóznom egy adaggal.:)

Hozzászólások

Bató Edit

Ez de finom lehet, Évikém! Mi is szeretjük a hagymás, sajtos husikat, így hétvégén el is készítem. Éhes emberekb?l sztem nem lesz hiány, pláne ha meglátják ezt a finomságot! Remek ötlet! Puszi, Edit

Bató Edit

Nagyon finom volt, igazi ízharmónia!

Geleva

Nagyon örülök, hogy ízlett. Nálunk is ez volt a hétvégén.:) Puszi, Éva

Bató Edit

Szombaton megint ez volt az ebéd, de most még a krumplit is alápakoltam (lustaságból? :))) és így is nagyon finom volt, a krumpli átvette a csodás ízeket, belül szinte krémes volt. Hát köszönöm újra! Edit

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.