r
Nosalty Logó

Hagymaágyon sült emeletes tarja

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Hagymaágyon sült emeletes tarja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2567 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 430 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    197.6 g

Zsír

  • Összesen
    171.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7724.3 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    294 mg
  • Kálcium
    1149 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    2668 mg
  • Nátrium
    3307 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1334.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    459 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    817 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1758 micro
Összesen 2567 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, és félóra múlva forró olajban mindkét oldalukat elősütjük 1-1,5 percig, míg kérget kapnak. Melegen tartjuk.
  2. A gombát felszeleteljük, és kevés vajon párolt reszelt hagymával, 2 gerezd zúzott fokhagymával, kevés ételízesítővel, kevés borssal és petrezselyemzölddel hirtelen megpirítjuk, hogy a levét ne engedje ki.
  3. A hagymákat, a paprikát és a maradék fokhagymát vékony szeletekre (uborkagyalun) a sütőedénybe gyaluljuk egyenletesen. Ráfektetjük az elősütött hússzeleteket, még fűszerezhetjük majorannával vagy fűszersóval. Meglocsoljuk a maradék olajjal, és lefedve forró sütőben időnként megfordítva sütjük kb. 1 órát, addigra a hús megpuhul.
  4. Minden szeletre teszünk főtt tarja vagy sonka szeletet, ráhalmozzuk a gombát, a tojásokból "lágyra" (a sárgája folyékony maradjon) sütött tükörtojásokat, és befedjük a sajtszeletekkel.
  5. Visszatesszük a sütőbe, és fedetlenül 5-10 percig sütjük, míg a sajt ráolvad és szép színt kap. Addigra a szaftja is sűrű lesz, azzal együtt tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X20X6
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6844
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 28.

Ajánló

Minden körettel, ami a frissen sültekhez jó, és savanyúsággal is bátran ajánlom. Éhes emberek előnyben.:)))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk visszatérő a kedvencek között. Nagyétkűeknek is bátran ajánlom, nekem nem sikerült megbirkóznom egy adaggal.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!