Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymaágyon sült emeletes tarja

Hagymaágyon sült emeletes tarja
Hagymaágyon sült emeletes tarja
90 perc / előkészület: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk visszatérő a kedvencek között. Nagyétkűeknek is bátran ajánlom, nekem nem sikerült megbirkóznom egy adaggal.:)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Minden körettel, ami a frissen sültekhez jó, és savanyúsággal is bátran ajánlom. Éhes emberek előnyben.:)))

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, és félóra múlva forró olajban mindkét oldalukat elősütjük 1-1,5 percig, míg kérget kapnak. Melegen tartjuk.
  2. A gombát felszeleteljük, és kevés vajon párolt reszelt hagymával, 2 gerezd zúzott fokhagymával, kevés ételízesítővel, kevés borssal és petrezselyemzölddel hirtelen megpirítjuk, hogy a levét ne engedje ki.
  3. A hagymákat, a paprikát és a maradék fokhagymát vékony szeletekre (uborkagyalun) a sütőedénybe gyaluljuk egyenletesen. Ráfektetjük az elősütött hússzeleteket, még fűszerezhetjük majorannával vagy fűszersóval. Meglocsoljuk a maradék olajjal, és lefedve forró sütőben időnként megfordítva sütjük kb. 1 órát, addigra a hús megpuhul.
  4. Minden szeletre teszünk főtt tarja vagy sonka szeletet, ráhalmozzuk a gombát, a tojásokból "lágyra" (a sárgája folyékony maradjon) sütött tükörtojásokat, és befedjük a sajtszeletekkel.
  5. Visszatesszük a sütőbe, és fedetlenül 5-10 percig sütjük, míg a sajt ráolvad és szép színt kap. Addigra a szaftja is sűrű lesz, azzal együtt tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X20X6 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 511
elküldve: 4
receptkönyvben: 127
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás-gombás sertéstarja, hagymaágyon sült gombás sertéstarja, tükörtojásos sertéstarja hagymaágyon sütve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2013-03-25 12:11

Szombaton megint ez volt az ebéd, de most még a krumplit is alápakoltam (lustaságból? :))) és így is nagyon finom volt, a krumpli átvette a csodás ízeket, belül szinte krémes volt.
Hát köszönöm újra!
Edit

Geleva
Geleva / Geleva Mon, 2013-03-04 09:55

Nagyon örülök, hogy ízlett. Nálunk is ez volt a hétvégén.:)
Puszi, Éva

Bató Edit
Bató Edit Fri, 2013-03-01 11:45

Ez de finom lehet, Évikém! Mi is szeretjük a hagymás, sajtos husikat, így hétvégén el is készítem. Éhes emberekből sztem nem lesz hiány, pláne ha meglátják ezt a finomságot! Remek ötlet!
Puszi, Edit

430
sertéstarja 60 dkg
füstölt-főtt tarja 10 dkg
csiperkegomba 30 dkg
lapkasajt 6 db
vöröshagyma 2 nagy fej
vöröshagyma 2 dkg
fokhagyma 10 gerezd
zöldpaprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
fűszersó 0 ízlés szerint
tojás 6 db
napraforgó olaj 2 ek
vaj 1 ek