Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pulykamedálok szegfűgombával

Pulykamedálok szegfűgombával
Pulykamedálok szegfűgombával
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ősz az erdei gombák szedésének ideje! Ilyenkor találunk a fű között, legelőkön, réteken, mezőkön egy kis mezei szegfűgombát. Nagyon jellegzetes, szegfűszegre emlékeztet az illata ennek a kicsiny, világos tejeskávé színű gombának. Nagyon finom mindenféle húsokhoz!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy serpenyőbe öntsük bele az olívaolajat, majd tegyük bele a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zöldfűszert, és sózzuk, borsozzuk.
  2. Tegyük bele a szeletekre vágott pulykahúst, és mindkét oldalukat hirtelen süssük ki.
  3. Szedjük ki a húst, és a visszamaradt olajban, 2-3 perc alatt forgassuk át a jól megmosott szegfűgombát, állandó kevergetés mellett.
  4. Elkészítés után szórjuk meg friss zöldfűszerrel, és azonnal kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 107
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
108 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

roston sült pulykamell gombával, serpenyős hús gombával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

298
szegfűgomba 250 g
pulykamell 500 g
fokhagyma 1 gerezd
zöldfűszer 2 teáskanál
olívaolaj 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint