r
Nosalty Logó

Habkönnyű gazdag desszert sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Habkönnyű gazdag desszert sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

krém

babapiskótás rész

teteje

Összesen 919 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

krém

babapiskótás rész

teteje

Összesen 5510 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír

krém

babapiskótás rész

teteje

Összesen 198 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.3 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    340 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 919 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    319 g
  • Telített zsírsav
    192 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    778 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6331.8 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    1233 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1649 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.1 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1423.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2041 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1671 micro
  • β-crypt
    500 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    711 micro
Összesen 5510 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.5 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 198 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

krém

babapiskótás rész

teteje

Elkészítés

krém

  1. A túrót átnyomjuk, hozzáadjuk a citromok reszelt héját és levét, a vaníliás cukrokat, ízlés szerint (hogy a végén kellemesen savanykás - édes legyen) cukrot, jól összekeverjük, majd a puha vajjal is jól kikeverjük.
  2. Az őszibarackokat megmossuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk (jobb a magba váló fajta), majd egyenként beledaraboljuk a túrós krémbe, s mindig összekeverjük a barackkal, hogy ne barnuljon - ezért adjuk hozzá egyenként.
  3. A tejszínt 2 habfixálóval kemény habbá verjük elektromos habverővel, és a 2/3-ad részét a túrós krémhez adjuk, finoman elegyítjük, összekeverjük.
  4. A piskótatallér felét - a cukros, cappuccinós tejbe mártogatva - egy jénai, magasabb falú tálba (ennek hiányában tepsibe is rakhatjuk) lerakjuk, a túrós krém felét egyenletesen elkenjük rajta, majd újra a mártogatott tallér, rá a krém másik fele.
  5. A tetejére a felvert hab maradék egyharmadát kenjük, de nem kell simára, olyan borzas legyen.
  6. Végül: az étcsokoládét a legkisebb rózsán, tartalék lángon, először kevés tejjel felolvasztjuk, állandó kevergetés közben, majd annyi tejet adunk még hozzá, hogy hígabb, csurgatható legyen a csoki, s a tetejére kis kanállal össze-vissza rácsurgatjuk, ahogyan a képen is látszik - ne fedje be egyenletesen!
  7. Lefedve hűtőszekrénybe tesszük legalább fél napot, s ezután lehet tálalni - ki, milyen nagyságú kockákra, szeletekre vágja! FIGYELEM! - Még mielőtt bárki is azt gondolná, nem tudom, hogy ezekbe - mint az OKÉ Habmester, Cukrászhab, stb....- a habtejszínekbe nem kell habfixáló, azoknak üzenem, hogy megnyugodjanak: TUDOM!!!! :) Mivel egyszer nagyon régen, jártam úgy, hogy összeesett, a biztonság kedvéért mindig teszek bele, ártani nem árt! :) Azóta nem történt ilyen "baleset" ezzel kapcsolatban! :) Mindenki nyugodjon le....! :)
  • Tepsi mérete: 20x31x6
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 287
  • Össznézettség: 130789
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 14.

Ajánló

Istenien finom, bármelyik évszakban! Minden évszakban az ilyen jellegű friss gyümölccsel érdemes készíteni, de télen sem kell nélkülöznünk, befőttet használhatunk az adott friss gyümölcs helyett!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Saját "találmány"... fergetegesen finom... üdítő desszert! :) Ha nem hiszed, próbáld meg, a többit meglátod... kellemes meglepetésben lesz része annak, aki megkóstolja... ez olyan "kérek még" finomság! :) Nálunk, köreinkben nagy sikert aratott! :)

Hozzászólások (6)

Lizinka_

Kedves Judyth! Nagyon guszta a sütid. Ránézésre is habkönny?! A jöv? héten vendégeket várunk, ez is a kínálatok között fog szerepelni!! További szép napot! Andi

Walaky

Kedves Andrea! Köszönöm az elismer? szavaid, örülök, hogy tetszik! Annak még jobban örülök, hogy hamarosan, vendégvárónak el is fogod készíteni! :) Kérlek, majd tájékoztatót írjál, milyen sikert arattál ezzel a desszerttel! :) Neked is legyen nagyon kellemes a napod! Szia: Judit :)

Lizinka_

Szia Judit! Nagyon finom lett a süti. A barack és a túró nagyon jól passzol egymáshoz. Mindenkinek nagyon ízlett. Én is használok minden esetben habfixálót, vagy zselatin fixet a növényi tejszínekhez is. További jó sütés f?zést! Andi

Walaky

Szia, kedves Andi! Köszönöm az örömhírt! Nagyon örülök neki, hogy ízlett mindenkinek, nem csalódtál a receptemben! A habfixálóról azért írtam, mert a Facebook - on néhányan azon morfondíroztak, hogy miért tettem bele, mikor nem is kell! :) Örülök, hogy ezzel sem vagyok egyedül! :) Örültem Neked! Legyen nagyon kellemes a napod, s jó böngészést kívánok továbbra is itt! :) Szia: Judit :)

Walaky

FIGYELEM!!!! ------- Még miel?tt bárki is azt gondolná, nem tudom, hogy ezekbe - mint az OKÉ Habmester, Cukrászhab, stb....- a habtejszínekbe nem kell habfixáló, azoknak üzenem, hogy megnyugodjanak: TUDOM!!!! :) Mivel egyszer nagyon régen, jártam úgy, hogy összeesett, a biztonság kedvéért mindig teszek bele, ártani nem árt! :) Azóta nem történt ilyen "baleset" ezzel kapcsolatban! :) Mindenki nyugodjon le....! :)

Gabys

Azért örülök, hogy sikerült addig méltatlankodnod, míg sikerült a mai napon is felkerülni a fészbukra és hipp-hopp az els? 4 toplistában benne lenned. Igaz, hogy 3 napja nem m?ködik a napi statisztika és ugyebár nem is nyilvános de kit érdekel? Az se érdekes, hogy a látható nézettségben a fészbukon elötted van Fahéj és az én receptem, de ennek sincs jelent?sége. Úgy mint a sütiversenyben. Ki tudja mi hogy m?ködik. Gratulálok Neked. És ennyi.....

Walaky

Kedves Gabi! Igazából, most nem is tudom, hogy hogyan értelmezzem az írásodat! Némi iróniát is érzek ki bel?le - ha nem így van, elnézést! Igen, a 3 - as sorrenden én is meglep?dtem, bár az eddigi 2 receptemnél is volt hasonló szitu! "Összeraktak" régi motorosokkal, s én arra gondoltam akkor is, most is, hogy mellettük labdába sem rúghatok, mert ?k a men?k itt, s szerintem, ?k is erre számítottak, hogy jól "beégetnek"! Erre rácáfolt a valóság.....én most augusztus 5 - t?l vagyok szakács, bár 2013 - tól már regisztrált tag vagyok....ha azt nézzük, hogy az eddig kitett receptjeim - a kitételt?l számítva - itt 2 - 3 naposak voltak, igen, azt hiszem, szép "eredményt" értek el, nagy volt az 1 napi nézettségük, bár, ez a kutyát sem érdekli, pedig a számok beszélnek......nekem a NoSalty egyik kitett receptemhez sem írt, hogy kiemelték a Facebook - on, stb....a szokásos szöveg, s mivel másoknál én ezt láttam, szóltam is nekik ezért, elnézést kértek, s ígérték, pótolni fogják.....na, azóta is pótolják......nagy az esélye annak - ha 1 napot nézünk, mert ugye, annyit kell figyelembe venni, nem a pl.: 4 évet, ha a napi nézettséget veszik figyelembe, amikor a napi legnézettebb receptet "értékelik" -, hogy ennek a receptnek volt tegnap a legnagyobb nézettsége......de err?l sincs semmi......a sütiversenyr?l ne is beszéljünk, ott sem gömböly? a "történet", ezt néhányan tudjuk......tehát, nem tudom most, hová tenni ezt az írásodat! Azért a gratulációdat köszönöm! És ennyi.......

Gabys

Judit kedves:) Az iróniám -mert volt benne- nem Neked szólt. De címzett nem értett bel?le. Nos, ami meglepett, (kellett nekem benézni az oldalra , úgy kell nekem, megérdemlem) meglepve láttam a tegnapi legnézettebb receptet. Ott tettem szóvá, hogy hogyan lehet legnézettebb egy recept úgy, hogy 3 napja nem m?ködik a napi stat., tehát nem valós a végeredmény. Aztán ott azt is megírtam, hogy hogyan van az, hogy a fészen az én receptemnél több a látogató (ez látható) és mégis a napi nézettségben az 50. helyen van, a tied, az els? 4-ben fele látogatottsággal, vagy fahéj receptje középmez?nyben szintén kevésebb nézettséggel. Vártam valami választ a Nosaltytól, de természetesen nem reagáltak rá. A napi stat. ma sem m?ködik, de legalább nincs kihirdetve a legnézettebb recept:)) Furcsának tartom, hogy Évi néni receptjénél sem válaszolnak az igen er?s, csalásra utaló megjegyzésre sem. És Évi néni sem, aki máskor csíp?b?l válaszol mindenre. Én úgy gondolom, egy hivatalos választ megérdemel az ügy, persze csak akkor, ha korrekt minden. Abban is tökéletesen igazad van, hogy többnyire favoritok vagy ezer éves már gazdája is eltünt recepteket tesznek közzé, és többnyire ugyanazokat, gyakori ismétlésekkel. Kevés lehet?séget hagyva mások receptjeinek megismerésére nagyobb térben. Mindenki szeretné ha megosmernék 1-1 receptjét, de szinte esélytelen. Pl. Ez a joghurtos (vagy tejfölben?) áztatott csirkemell állandóan van. És ez csak 1 az állandóak közül. Piti dolgok, igazából szóra sem lenne érdemes, de úgy gondolom, ha már csinálnak valamit az legyen becsületes, korrekt.. Ezt az oldalt valamikor szerettem. Mára már nem. Rejtett statisztika (ki tudja hogyan készül)mert soha nem nyilvános, ismétl?d? "sláger"receptek, hibás receptek tömege, mástól való koppintások, ami hidegen hagyja az NS-t (vagy hülyének nézve megmagyarázza). stb. Írhatnék egy litániát, miért ment el a kedvem az egészt?l, de nem akarok. Már nem bosszankodom. A megoldás nálam van. Els?re én is lelkes voltam mint Te. Leszoktattak róla. Viszont sok sikert kívánok Neked. És tényleg ennyi:) Üdv: Gabi

Walaky

Gabi, kedves! :) Nem szeretnék vitatkozni veled.....elolvastam, amit a tegnapi kiemelt receptemhez írtál válaszként......most átnéztem ide, hogy jól emlékszem-e.....jól emlékszem.....az enyém friss recept, s mind a nézettség, mind a "receptek elmentett" száma az enyémnek több, mint a fele a Tiédnél, ami 2013. 10. 13 - án "született", tehát lassan két éves......rossz a hasonlítási alapod, mert nyilván 2 év alatt többen tudták megnézni a tiédet, mint egy frisset, mint az enyém......ez a része stimmel, már a NS részér?l......nem akarom ?ket védeni, ne hidd, de ebben az esetben jól számoltak.....olyannál lenne ez érdekes, aki veled egy id?ben teszi fel, s úgy több a Te recepted nézettsége, mégsem a Tiéd van "kidomborítva"! Remélem, érted, s megérted, mert ez most valóban így igazságos......az én receptemmel kapcsolatban! Legyen szép napod! :) Üdv.: Judit :) Ui.: Ez a receptem tegnap volt 3 napos!!!! (2015. 08. 17.)

zsütibá

Kedves Gabys! A látszat ellenére nem hagytuk figyelmen kívül a kommentedet, tegnap utánanéztünk, hogy el?fordulhat-e valamilyen hiba a rendszerben. Szerintem egy kis félreértés lesz itt a statisztikai adatok kapcsán. A NoSalty toplistájában látható napi látogatottsági adatok nem azonosak a receptek oldalain látható mindenkori statisztikai adataival, ahogy a mindenkori Facebook ajánlások számával sem. A 2013-ban megjelent recepted nézettsége összességében sokkal magasabb, mint az itt látható két évvel kés?bb publikált recept nézettsége, de ez még nem jelenti azt, hogy a napi látogatottságnak is magasabbnak kell lennie. Ha a napi statisztikával, amit a szakács profilodon tudsz megnézni, bármi gond lenne, kérlek jelezd és kivizsgáljuk/javítjuk a hibát, ahogy tavaly már leveleztünk egyszer a belépéssel kapcsolatban is. Minden visszajelzésre igyekszünk gyorsan reagálni és soron kívül ellen?rizni az esetleges hibajelenséget és a lehet? legrövidebb id? alatt megoldani a problémákat. Minderr?l írtam neked e-mailt is. Közhelyesen hangzik, de a célunk tényleg az, hogy mindenki jól érezze magát nálunk. Gabys, 138 receptet töltöttél fel hozzánk és ezt természetesen nagyra értékeljük és köszönjük Neked! Remélem sikerül rendezni a vitát és kérlek, írj nekünk bármikor ha valamivel nem értesz egyet, vagy hibásan m?ködik. Minden visszajelzésnek külön örülünk, mivel kis csapat vagyunk, nagy segítség nekünk minden észrevételetek a szabályos, hibamentes m?ködés fenntartásához. A háttérben természetesen mi is folyamatosan figyelünk, ellen?rizzük a funkcióink m?ködését, ha bármilyen igazságtalanságot, hibát észlelünk vagy jelzitek felénk, a lehet? leggyorsabban foglalkozunk vele. Üdvözlettel: Sas Orsolya - NoSalty fejlesztési vezet?

Gabys

Kedves Orsi! Megkaptam az e-mail-t köszönöm. A félreértés nem nálam van, nem évi összstat.-ról "beszélek", hanem napiról. A válaszlevelemben néhány dolgot megírtam. Üdvözlettel: Gabi

zsütibá

Köszönöm a leveled, megkaptam, hamarosan válaszolok!

Walaky

Érdekes - bár nem lep?döm meg -, nem engedte a receptemet benevezni, kedves NoSalty! :)

Miss Lemon

Immár lehet szavazni a receptre. A nevezési határid? éjfélkor lejárt, ez volt a probléma, de kitoltuk ma éjfélig. Szép napot! Kata

Törölt felhasználó

TÖKÉLETES!!!!! Csak ennyi, ebben minden benne van! :) Köszönöm!!!!

Hozzávalók

krém

babapiskótás rész

teteje

Címlapról ajánljuk

További cikkek