Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habkönnyű gazdag desszert sütés nélkül

Habkönnyű gazdag desszert sütés nélkül
Habkönnyű gazdag desszert sütés nélkül
45 perc / előkészület: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját "találmány"... fergetegesen finom... üdítő desszert! :) Ha nem hiszed, próbáld meg, a többit meglátod... kellemes meglepetésben lesz része annak, aki megkóstolja... ez olyan "kérek még" finomság! :) Nálunk, köreinkben nagy sikert aratott! :)

hozzávalók / 6 adag

krém

babapiskótás rész

teteje

ajánlat

Istenien finom, bármelyik évszakban! Minden évszakban az ilyen jellegű friss gyümölccsel érdemes készíteni, de télen sem kell nélkülöznünk, befőttet használhatunk az adott friss gyümölcs helyett!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót átnyomjuk, hozzáadjuk a citromok reszelt héját és levét, a vaníliás cukrokat, ízlés szerint (hogy a végén kellemesen savanykás - édes legyen) cukrot, jól összekeverjük, majd a puha vajjal is jól kikeverjük.
  2. Az őszibarackokat megmossuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk (jobb a magba váló fajta), majd egyenként beledaraboljuk a túrós krémbe, s mindig összekeverjük a barackkal, hogy ne barnuljon - ezért adjuk hozzá egyenként.
  3. A tejszínt 2 habfixálóval kemény habbá verjük elektromos habverővel, és a 2/3-ad részét a túrós krémhez adjuk, finoman elegyítjük, összekeverjük.
  4. A piskótatallér felét - a cukros, cappuccinós tejbe mártogatva - egy jénai, magasabb falú tálba (ennek hiányában tepsibe is rakhatjuk) lerakjuk, a túrós krém felét egyenletesen elkenjük rajta, majd újra a mártogatott tallér, rá a krém másik fele.
  5. A tetejére a felvert hab maradék egyharmadát kenjük, de nem kell simára, olyan borzas legyen.
  6. Végül: az étcsokoládét a legkisebb rózsán, tartalék lángon, először kevés tejjel felolvasztjuk, állandó kevergetés közben, majd annyi tejet adunk még hozzá, hogy hígabb, csurgatható legyen a csoki, s a tetejére kis kanállal össze-vissza rácsurgatjuk, ahogyan a képen is látszik - ne fedje be egyenletesen!
  7. Lefedve hűtőszekrénybe tesszük legalább fél napot, s ezután lehet tálalni - ki, milyen nagyságú kockákra, szeletekre vágja! FIGYELEM! - Még mielőtt bárki is azt gondolná, nem tudom, hogy ezekbe - mint az OKÉ Habmester, Cukrászhab, stb....- a habtejszínekbe nem kell habfixáló, azoknak üzenem, hogy megnyugodjanak: TUDOM!!!! :) Mivel egyszer nagyon régen, jártam úgy, hogy összeesett, a biztonság kedvéért mindig teszek bele, ártani nem árt! :) Azóta nem történt ilyen "baleset" ezzel kapcsolatban! :) Mindenki nyugodjon le....! :)
  • tepsi mérete: 20x31x6 cm
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 79 032
elküldve: 14
receptkönyvben: 399
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: 4

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
151 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

réteges desszert, túrókrémes piskótás lerakott, tejszínes túrókrémes babapiskóta

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2017-06-29 05:19

K. Nosalty! Csak nem működik a számlálóm.........tegnapi nézettségnek 10-et ír ki :))))))......mindketten tudjuk, hogy ez hamis, állt a számlálóm........erről indult, ennyi volt tegnap előtt :)))))))).......erre már tényleg nem tudom, mit is írjak, illetve tudnék mit írni, csak azt mégsem.....!!!

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2016-03-15 08:52

Érdekes - bár nem lepődöm meg -, nem engedte a receptemet benevezni, kedves NoSalty! :)

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Tue, 2016-03-15 17:07

Immár lehet szavazni a receptre. A nevezési határidő éjfélkor lejárt, ez volt a probléma, de kitoltuk ma éjfélig.
Szép napot!
Kata

olier
zsütibá / olier Tue, 2015-08-18 14:17

Kedves Gabys!

A látszat ellenére nem hagytuk figyelmen kívül a kommentedet, tegnap utánanéztünk, hogy előfordulhat-e valamilyen hiba a rendszerben.

Szerintem egy kis félreértés lesz itt a statisztikai adatok kapcsán.

A NoSalty toplistájában látható napi látogatottsági adatok nem azonosak a receptek oldalain látható mindenkori statisztikai adataival, ahogy a mindenkori Facebook ajánlások számával sem. A 2013-ban megjelent recepted nézettsége összességében sokkal magasabb, mint az itt látható két évvel később publikált recept nézettsége, de ez még nem jelenti azt, hogy a napi látogatottságnak is magasabbnak kell lennie.

Ha a napi statisztikával, amit a szakács profilodon tudsz megnézni, bármi gond lenne, kérlek jelezd és kivizsgáljuk/javítjuk a hibát, ahogy tavaly már leveleztünk egyszer a belépéssel kapcsolatban is.

Minden visszajelzésre igyekszünk gyorsan reagálni és soron kívül ellenőrizni az esetleges hibajelenséget és a lehető legrövidebb idő alatt megoldani a problémákat.

Minderről írtam neked e-mailt is.

Közhelyesen hangzik, de a célunk tényleg az, hogy mindenki jól érezze magát nálunk.

Gabys, 138 receptet töltöttél fel hozzánk és ezt természetesen nagyra értékeljük és köszönjük Neked!

Remélem sikerül rendezni a vitát és kérlek, írj nekünk bármikor ha valamivel nem értesz egyet, vagy hibásan működik. Minden visszajelzésnek külön örülünk, mivel kis csapat vagyunk, nagy segítség nekünk minden észrevételetek a szabályos, hibamentes működés fenntartásához.

A háttérben természetesen mi is folyamatosan figyelünk, ellenőrizzük a funkcióink működését, ha bármilyen igazságtalanságot, hibát észlelünk vagy jelzitek felénk, a lehető leggyorsabban foglalkozunk vele.

Üdvözlettel: Sas Orsolya - NoSalty fejlesztési vezető

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2015-08-18 16:14

Kedves Orsi!
Megkaptam az e-mail-t köszönöm. A félreértés nem nálam van, nem évi összstat.-ról "beszélek", hanem napiról. A válaszlevelemben néhány dolgot megírtam. Üdvözlettel: Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2015-08-17 17:52

Azért örülök, hogy sikerült addig méltatlankodnod, míg sikerült a mai napon is felkerülni a fészbukra és hipp-hopp az első 4 toplistában benne lenned. Igaz, hogy 3 napja nem működik a napi statisztika és ugyebár nem is nyilvános de kit érdekel? Az se érdekes, hogy a látható nézettségben a fészbukon elötted van Fahéj és az én receptem, de ennek sincs jelentősége. Úgy mint a sütiversenyben. Ki tudja mi hogy működik. Gratulálok Neked. És ennyi.....

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2015-08-18 10:12

Kedves Gabi!
Igazából, most nem is tudom, hogy hogyan értelmezzem az írásodat! Némi iróniát is érzek ki belőle - ha nem így van, elnézést!
Igen, a 3 - as sorrenden én is meglepődtem, bár az eddigi 2 receptemnél is volt hasonló szitu! "Összeraktak" régi motorosokkal, s én arra gondoltam akkor is, most is, hogy mellettük labdába sem rúghatok, mert Ők a menők itt, s szerintem, Ők is erre számítottak, hogy jól "beégetnek"! Erre rácáfolt a valóság.....én most augusztus 5 - től vagyok szakács, bár 2013 - tól már regisztrált tag vagyok....ha azt nézzük, hogy az eddig kitett receptjeim - a kitételtől számítva - itt 2 - 3 naposak voltak, igen, azt hiszem, szép "eredményt" értek el, nagy volt az 1 napi nézettségük, bár, ez a kutyát sem érdekli, pedig a számok beszélnek......nekem a NoSalty egyik kitett receptemhez sem írt, hogy kiemelték a Facebook - on, stb....a szokásos szöveg, s mivel másoknál én ezt láttam, szóltam is nekik ezért, elnézést kértek, s ígérték, pótolni fogják.....na, azóta is pótolják......nagy az esélye annak - ha 1 napot nézünk, mert ugye, annyit kell figyelembe venni, nem a pl.: 4 évet, ha a napi nézettséget veszik figyelembe, amikor a napi legnézettebb receptet "értékelik" -, hogy ennek a receptnek volt tegnap a legnagyobb nézettsége......de erről sincs semmi......a sütiversenyről ne is beszéljünk, ott sem gömbölyű a "történet", ezt néhányan tudjuk......tehát, nem tudom most, hová tenni ezt az írásodat!
Azért a gratulációdat köszönöm! És ennyi.......

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2015-08-18 11:01

Judit kedves:)
Az iróniám -mert volt benne- nem Neked szólt. De címzett nem értett belőle. Nos, ami meglepett, (kellett nekem benézni az oldalra , úgy kell nekem, megérdemlem) meglepve láttam a tegnapi legnézettebb receptet. Ott tettem szóvá, hogy hogyan lehet legnézettebb egy recept úgy, hogy 3 napja nem működik a napi stat., tehát nem valós a végeredmény. Aztán ott azt is megírtam, hogy hogyan van az, hogy a fészen az én receptemnél több a látogató (ez látható) és mégis a napi nézettségben az 50. helyen van, a tied, az első 4-ben fele látogatottsággal, vagy fahéj receptje középmezőnyben szintén kevésebb nézettséggel. Vártam valami választ a Nosaltytól, de természetesen nem reagáltak rá. A napi stat. ma sem működik, de legalább nincs kihirdetve a legnézettebb recept:)) Furcsának tartom, hogy Évi néni receptjénél sem válaszolnak az igen erős, csalásra utaló megjegyzésre sem. És Évi néni sem, aki máskor csípőből válaszol mindenre. Én úgy gondolom, egy hivatalos választ megérdemel az ügy, persze csak akkor, ha korrekt minden. Abban is tökéletesen igazad van, hogy többnyire favoritok vagy ezer éves már gazdája is eltünt recepteket tesznek közzé, és többnyire ugyanazokat, gyakori ismétlésekkel. Kevés lehetőséget hagyva mások receptjeinek megismerésére nagyobb térben. Mindenki szeretné ha megosmernék 1-1 receptjét, de szinte esélytelen. Pl. Ez a joghurtos (vagy tejfölben?) áztatott csirkemell állandóan van. És ez csak 1 az állandóak közül. Piti dolgok, igazából szóra sem lenne érdemes, de úgy gondolom, ha már csinálnak valamit az legyen becsületes, korrekt.. Ezt az oldalt valamikor szerettem. Mára már nem. Rejtett statisztika (ki tudja hogyan készül)mert soha nem nyilvános, ismétlődő "sláger"receptek, hibás receptek tömege, mástól való koppintások, ami hidegen hagyja az NS-t (vagy hülyének nézve megmagyarázza). stb. Írhatnék egy litániát, miért ment el a kedvem az egésztől, de nem akarok. Már nem bosszankodom. A megoldás nálam van. Elsőre én is lelkes voltam mint Te. Leszoktattak róla. Viszont sok sikert kívánok Neked. És tényleg ennyi:) Üdv: Gabi

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Tue, 2015-08-18 11:34

Gabi, kedves! :)
Nem szeretnék vitatkozni veled.....elolvastam, amit a tegnapi kiemelt receptemhez írtál válaszként......most átnéztem ide, hogy jól emlékszem-e.....jól emlékszem.....az enyém friss recept, s mind a nézettség, mind a "receptek elmentett" száma az enyémnek több, mint a fele a Tiédnél, ami 2013. 10. 13 - án "született", tehát lassan két éves......rossz a hasonlítási alapod, mert nyilván 2 év alatt többen tudták megnézni a tiédet, mint egy frisset, mint az enyém......ez a része stimmel, már a NS részéről......nem akarom őket védeni, ne hidd, de ebben az esetben jól számoltak.....olyannál lenne ez érdekes, aki veled egy időben teszi fel, s úgy több a Te recepted nézettsége, mégsem a Tiéd van "kidomborítva"!
Remélem, érted, s megérted, mert ez most valóban így igazságos......az én receptemmel kapcsolatban!
Legyen szép napod! :) Üdv.: Judit :)

Ui.: Ez a receptem tegnap volt 3 napos!!!! (2015. 08. 17.)

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Mon, 2015-08-17 17:39

FIGYELEM!!!! ------- Még mielőtt bárki is azt gondolná, nem tudom, hogy ezekbe - mint az OKÉ Habmester, Cukrászhab, stb....- a habtejszínekbe nem kell habfixáló, azoknak üzenem, hogy megnyugodjanak: TUDOM!!!! :) Mivel egyszer nagyon régen, jártam úgy, hogy összeesett, a biztonság kedvéért mindig teszek bele, ártani nem árt! :) Azóta nem történt ilyen "baleset" ezzel kapcsolatban! :) Mindenki nyugodjon le....! :)

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Fri, 2015-08-14 14:19

Kedves Judyth!
Nagyon guszta a sütid. Ránézésre is habkönnyű! A jövő héten vendégeket várunk, ez is a kínálatok között fog szerepelni!! További szép napot! Andi

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Fri, 2015-08-14 15:51

Kedves Andrea!
Köszönöm az elismerő szavaid, örülök, hogy tetszik! Annak még jobban örülök, hogy hamarosan, vendégvárónak el is fogod készíteni! :)
Kérlek, majd tájékoztatót írjál, milyen sikert arattál ezzel a desszerttel! :)
Neked is legyen nagyon kellemes a napod!
Szia: Judit :)

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Sat, 2015-08-22 21:27

Szia Judit!
Nagyon finom lett a süti. A barack és a túró nagyon jól passzol egymáshoz. Mindenkinek nagyon ízlett. Én is használok minden esetben habfixálót, vagy zselatin fixet a növényi tejszínekhez is. További jó sütés főzést! Andi

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2015-08-23 11:53

Szia, kedves Andi!
Köszönöm az örömhírt! Nagyon örülök neki, hogy ízlett mindenkinek, nem csalódtál a receptemben! A habfixálóról azért írtam, mert a Facebook - on néhányan azon morfondíroztak, hogy miért tettem bele, mikor nem is kell! :) Örülök, hogy ezzel sem vagyok egyedül! :)
Örültem Neked!
Legyen nagyon kellemes a napod, s jó böngészést kívánok továbbra is itt! :)
Szia: Judit :)

922
tehéntúró 50 dkg
citromlé 2 citromból nyert
citromhéj 2 citromból nyert
vaníliás cukor 5 csomag
cukor 5 ek
vaj 10 dkg
őszibarack 6 közepes db
habtejszín 5 dl
habfixáló 2 csomag
piskótatallér 30 dkg
tej 3 dl
cukor 2 ek
cappuccino por 1 ek
étcsokoládé 10 dkg