Karamellás szelet Szilviáá konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szilviáá
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
41g tojás52 kcal
-
45g porcukor174 kcal
-
10 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A karamellhez
-
50g víz0 kcal
-
63g cukor242 kcal
-
13g margarin90 kcal
-
19g habtejszín55 kcal
A pudinghoz
A habhoz
-
2g habfixáló7 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
A tetejére
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
Összesen
1279
kcal
- 3% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
165g tojás208 kcal
-
180g porcukor697 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A karamellhez
-
200g víz0 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
A pudinghoz
A habhoz
-
8g habfixáló30 kcal
-
125g habtejszín365 kcal
A tetejére
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
5113
kcal
- 3% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
9.4g tojás12 kcal
-
10.3g porcukor40 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
6.8g finomliszt25 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A karamellhez
-
11.4g víz0 kcal
-
14.3g cukor55 kcal
-
2.9g margarin20 kcal
-
4.3g habtejszín12 kcal
A pudinghoz
-
17.1g tej10 kcal
-
2.6g tejszínízű pudingpor10 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
A habhoz
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
7.1g habtejszín21 kcal
A tetejére
-
5.7g étcsokoládé31 kcal
-
4.8g napraforgó olaj43 kcal
Összesen
292
kcal
- 3% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 59.9 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 193 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 548.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 188 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175.1 g
-
Cukor 138 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 116.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 291 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 196 micro
Összesen
1279
kcal
- 3% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 49.1 g
Zsír
-
Összesen 239.5 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 92 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 770 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2194 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 649 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 753 mg
-
Nátrium 468 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 700.5 g
-
Cukor 550 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 464.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1202 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 479 mg
-
Retinol - A vitamin: 1164 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 451 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 783 micro
Összesen
5113
kcal
- 3% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
292
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 db tojás
-
18 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
12 dkg finomliszt
-
3 kávéskanál sütőpor
A karamellhez
-
2 dl víz
-
25 dkg cukor
-
5 dkg margarin
-
75 ml habtejszín
A pudinghoz
-
3 dl tej
-
1 tasak tejszínízű pudingpor
A habhoz
-
1 csomag habfixáló
-
125 ml habtejszín
A tetejére
-
10 dkg étcsokoládé
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- Először a tésztát készítjük el: a 3 tojássárgáját habosra verjük a porcukorral és vaníliás cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgás masszához. A sütőport elkeverjük a liszttel. A tojásos egyveleghez óvatosan hozzárakjuk a sütőporos lisztet úgy, hogy ne essen össze a tészta. Ha kész, akkor előmelegített sütőben készre sütjük.
- Közben elkészítjük a krémet. 1. lépés a karamella készítés. A 2 dl vízbe beleöntjük a 25 dkg cukrot és addig főzzük, amíg karamell színe nem lesz. Nem kell gyakran kevergetni, csak akkor, ha úgy tűnik, hogy le akar égni. Ha elértük a megfelelő színt, akkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a 5 dkg margarint és 75 ml tejszínt. Folyós karamell állagúra főzzük lassú tűzön. Hagyjuk hűlni, amíg elkészül a többi krém hozzávaló - néha megkeverjük.
- 2. lépés a puding. A pudingport és a tejet csomómentesre keverjük, miközben ízlés szerinti mennyiségű cukorral ízesítjük. Pudingot főzünk, és hagyjuk hűlni, időnként a bőrösödés elkerülése érdekében néha megkeverjük.
- Összesítjük a krémeket. A pudingot robotgéppel összedolgozzuk a karamellel (ha kell, újra melegíthetjük, hogy folyósabb legyen, nem fog ártani a pudingnak). Amikor alaposan eldolgoztuk hozzáadjuk a felvert habot is, de nagyon óvatosan, nehogy összetörjük.
- A kihűlt piskótát kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel.
- Étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és olajjal csillogóbbá tesszük. Leöntjük az egészet, és eldolgozzuk alaposan az oldalán is.
- Hűtőbe tesszük a kész süteményt. Miután megdermedt a csokoládé már fogyasztható is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 10X9X3,5
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 2369
- Feltöltés dátuma: 2014. július 14.
Ajánló
Étcsokoládés öntet helyett megszórhatjuk porcukorral is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szilviáá
9 recept
Édesanyámnak kedvezve kerestem tökéletes karamellás süti receptet, de egy sem volt, amelyik igazán tetszett volna. Némi gondolkodás után született meg ennek a sütinek a receptje. Nagy sikere lett és nem is élt sokáig. A sütemény készítése során csak 3 tojás volt otthon, ezért nagyobb mennyiségben is készíthető a leírtakkal szemben.