r
Nosalty Logó

Karamellás szelet Szilviáá konyhájából

Szilviáá
Karamellás szelet Szilviáá konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A karamellhez

A pudinghoz

A habhoz

A tetejére

1279
Kalória
12.3g
Fehérje
175.1g
Szénhidrát
59.9g
Zsír
116.2g
Víz
192.5g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
137.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A karamellhez

A pudinghoz

A habhoz

A tetejére

Összesen 1279 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A karamellhez

A pudinghoz

A habhoz

A tetejére

Összesen 5113 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A karamellhez

A pudinghoz

A habhoz

A tetejére

Összesen 292 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    175.1 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    116.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1279 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    239.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2194 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    700.5 g
  • Cukor
    550 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    464.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1164 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 5113 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tésztát készítjük el: a 3 tojássárgáját habosra verjük a porcukorral és vaníliás cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgás masszához. A sütőport elkeverjük a liszttel. A tojásos egyveleghez óvatosan hozzárakjuk a sütőporos lisztet úgy, hogy ne essen össze a tészta. Ha kész, akkor előmelegített sütőben készre sütjük.
  2. Közben elkészítjük a krémet. 1. lépés a karamella készítés. A 2 dl vízbe beleöntjük a 25 dkg cukrot és addig főzzük, amíg karamell színe nem lesz. Nem kell gyakran kevergetni, csak akkor, ha úgy tűnik, hogy le akar égni. Ha elértük a megfelelő színt, akkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a 5 dkg margarint és 75 ml tejszínt. Folyós karamell állagúra főzzük lassú tűzön. Hagyjuk hűlni, amíg elkészül a többi krém hozzávaló - néha megkeverjük.
  3. 2. lépés a puding. A pudingport és a tejet csomómentesre keverjük, miközben ízlés szerinti mennyiségű cukorral ízesítjük. Pudingot főzünk, és hagyjuk hűlni, időnként a bőrösödés elkerülése érdekében néha megkeverjük.
  4. Összesítjük a krémeket. A pudingot robotgéppel összedolgozzuk a karamellel (ha kell, újra melegíthetjük, hogy folyósabb legyen, nem fog ártani a pudingnak). Amikor alaposan eldolgoztuk hozzáadjuk a felvert habot is, de nagyon óvatosan, nehogy összetörjük.
  5. A kihűlt piskótát kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel.
  6. Étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és olajjal csillogóbbá tesszük. Leöntjük az egészet, és eldolgozzuk alaposan az oldalán is.
  7. Hűtőbe tesszük a kész süteményt. Miután megdermedt a csokoládé már fogyasztható is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 10X9X3,5

Édesanyámnak kedvezve kerestem tökéletes karamellás süti receptet, de egy sem volt, amelyik igazán tetszett volna. Némi gondolkodás után született meg ennek a sütinek a receptje. Nagy sikere lett és nem is élt sokáig. A sütemény készítése során csak 3 tojás volt otthon, ezért nagyobb mennyiségben is készíthető a leírtakkal szemben.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek