r
Nosalty Logó

Karamellás szelet Szilviáá konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szilviáá
Karamellás szelet Szilviáá konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A karamellhez

A pudinghoz

A habhoz

A tetejére

Összesen 1279 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A karamellhez

A pudinghoz

A habhoz

A tetejére

Összesen 5113 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A karamellhez

A pudinghoz

A habhoz

A tetejére

Összesen 292 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.1 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1279 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    239.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    770 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2194 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    649 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    753 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    700.5 g
  • Cukor
    550 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1164 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 5113 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A karamellhez

A pudinghoz

A habhoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tésztát készítjük el: a 3 tojássárgáját habosra verjük a porcukorral és vaníliás cukorral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgás masszához. A sütőport elkeverjük a liszttel. A tojásos egyveleghez óvatosan hozzárakjuk a sütőporos lisztet úgy, hogy ne essen össze a tészta. Ha kész, akkor előmelegített sütőben készre sütjük.
  2. Közben elkészítjük a krémet. 1. lépés a karamella készítés. A 2 dl vízbe beleöntjük a 25 dkg cukrot és addig főzzük, amíg karamell színe nem lesz. Nem kell gyakran kevergetni, csak akkor, ha úgy tűnik, hogy le akar égni. Ha elértük a megfelelő színt, akkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a 5 dkg margarint és 75 ml tejszínt. Folyós karamell állagúra főzzük lassú tűzön. Hagyjuk hűlni, amíg elkészül a többi krém hozzávaló - néha megkeverjük.
  3. 2. lépés a puding. A pudingport és a tejet csomómentesre keverjük, miközben ízlés szerinti mennyiségű cukorral ízesítjük. Pudingot főzünk, és hagyjuk hűlni, időnként a bőrösödés elkerülése érdekében néha megkeverjük.
  4. Összesítjük a krémeket. A pudingot robotgéppel összedolgozzuk a karamellel (ha kell, újra melegíthetjük, hogy folyósabb legyen, nem fog ártani a pudingnak). Amikor alaposan eldolgoztuk hozzáadjuk a felvert habot is, de nagyon óvatosan, nehogy összetörjük.
  5. A kihűlt piskótát kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel.
  6. Étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, és olajjal csillogóbbá tesszük. Leöntjük az egészet, és eldolgozzuk alaposan az oldalán is.
  7. Hűtőbe tesszük a kész süteményt. Miután megdermedt a csokoládé már fogyasztható is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 10X9X3,5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2369
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 14.

Ajánló

Étcsokoládés öntet helyett megszórhatjuk porcukorral is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szilviáá 9 recept

Édesanyámnak kedvezve kerestem tökéletes karamellás süti receptet, de egy sem volt, amelyik igazán tetszett volna. Némi gondolkodás után született meg ennek a sütinek a receptje. Nagy sikere lett és nem is élt sokáig. A sütemény készítése során csak 3 tojás volt otthon, ezért nagyobb mennyiségben is készíthető a leírtakkal szemben.

Hozzávalók

A tésztához

A karamellhez

A pudinghoz

A habhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...