Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyrosos-fokhagymás csirkecomb

Gyrosos-fokhagymás csirkecomb
Gyrosos-fokhagymás csirkecomb
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Téli szünet van. Gyerekek kérésére lett csirke, de valahogy a nyarat, a nyárias ízt is szerettem volna érzékeltetni, ilyenkor hiányzik.:-) Egy kicsit görögös, egy kicsit fokhagymás ízt kerestem a csirkéhez. A barna rizs nagyon finomra sikerült mellé. A kedvencünk lett. :-) A tálalásnál nem feltétlen fontos a befőtt, mi szeretjük, ezért kínáltam ezzel. Finom, gyors ebédünk lett.

hozzávalók / 5 adag

A körethez

A húshoz

A tálaláshoz

ajánlat

Kínálhatjuk tzatziki salátával, és sült burgonyával is. A hús lehet bárány vagy sertés, ki mit szeret, milyen alapanyaga van otthon. Mindkettő jó választás lehet, biztosan finomra sikerül. Finom borral, ásványvízzel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jénaiban elkészítjük a rizst, olaj teszünk a mosott rizsre, petrezselyemzöldjét, sót és/vagy ételízesítőt, dupla mennyiségű vizet, lefedjük a jénai tetejével, majd előmelegített sütőbe tesszük, és 40 perc alatt 150-160 fokon készre főzzük-pároljuk. Ha kész, még 10 percet benn hagyjuk a sütőben, majd kiveszük és a gázsütő tetején, letakarva konyharuhával melegen tartjuk.
  2. A tepsibe kevés vizet teszünk, majd egy tálba beletesszük a mosott csirkehúsdarabokat, a fokhagymás fűszeralapot, a gyrosos fűszert és vizet, átforgatjuk, 15 percet hagyjuk állni. Majd a sütőzacskóba töltjük, és levegő kinyomása után a lezáró füllel lezárjuk, tepsibe tesszük, a tetején 5-6 lyukat szúrunk fogpiszkálóval és megpároljuk (gáztűzhelytől is függ az idő!!).
  3. Szaftos és ízletes lesz a hús, a rizs szépen megfő és kipereg, tálaljuk házilag eltett befőttel.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x8 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 293
elküldve: 2
receptkönyvben: 115
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyrosos csirkecomb barna rizzsel, fokhagymás-fűszeres csirkecomb barna rizzsel, sütőzacskóban sült csirkecombok

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-02-05 09:15

Kedves NoSalty Csapat!

Köszönöm szépen, a durva hozzászólás moderálását.

Tisztelettel: gregoreva
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-02-04 22:31

Kedves Olaszné Anci!

Nagyon szépen köszönöm!!!! :-))))
Szerencsére moderálták az Illetőt. :-)
Szép hétvégét kívánok, -sajnos hólapátolások közepette való- finom étkek sütését és főzését. :-))
Éva-Anyóca

Minyo
Minyo Sat, 2012-02-04 21:48

Kedves Eva-Anyoca! No problém! Viszont kívánok énis kellemes hétvégét!:)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-02-04 21:42

Kedves Joznef !
Ez az oldal nem az, aminek te hiszed!Lehet, hogy félreértettél valamit, akkor most elmagyarázom !
Itt inteligens, kedves háziasszonyok, urak osztják meg velünk jól bevált receptjeiket, aminek mi
nagyon örülünk. Rengeteg jó ötletet kapunk egymástól, amelyik tetszik, azt ki is próbáljuk !
Ha éppen nem tetszik egy recept, vagy nem érzünk késztetést arra, hogy elkészítsük, akkor csendben maradunk és az esetleges negatív véleményünkkel nem bántjuk meg a másikat !
Esetleg láttad valamelyik receptnél, hogy kötelező elkészíteni úgy, ahogy le van írva ?
Akkor sem lenne indokolt, hogy minősítsd ezeket a szorgalmas embereket !
A te hozzászólásod viszont téged minősít !Üdvözöllek :Olaszné Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-02-04 21:41

Kedves haverina!

Igen, láttam a regisztrációját, remélem, hogy ha már ekkora szája van, csodákat fog művelni,a főzés és sütés terén!!, és bírni fogja azok kritikáját, akiket itt megtalált, bár az mondjuk ennyire ronda stílusban, nekem nem megy. Szépen, érdeklődni és kérdezni azt lehet.:-))
Nem reagálok rá, nem érdemli meg, és már nyugisabb is vagyok.:-))
Nem ismerem, elsőre, de ha ismerős, akkor szégyellheti magát, meg szerintem amúgy is. Ennyi. Többet nem is érdemes beszélni erről az illetőről.:-)
Köszönöm szépen:-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-02-04 19:42

Kedves Minyo!

Bocsi, siettem és elírtam a nevedet, elnézésedet kérem.:-)

Csak ez az oldal még zavar egy kicsit, nem tudtam, milyen jellegű írást találok.
Éva-Anyóca

haverina
haverina Sat, 2012-02-04 20:52

Éva-Anyóca. Lehet, hogy ez a valaki egy Neked szándékosan rosszat akaró ismerős. Nézd meg, ma regisztrált és egyből Téged talált meg. Érdekes. De ne foglalkozz vele, aki agyatlannak született, az is marad.

Szia:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-02-04 19:40

Kedves Minío!

Köszönöm szépen a kedves hozzászólásodat.:-))))
Azt hiszem én is, hogy érthető a leírás, és aki már főzött, az tudja, jól, mit jelent.
Ha véletlenül mégsem, meg lehet kérdezni, hogy mit értett a recept felrakója azon a bizonyos szövegen, és akkor elmondom, vagy elmondja aki érintett.
Ez , őszintén kritikán aluli, én sem értem, miért nem lehet jobban szűrni, ki miket enged meg magának,(régebben volt, hogy törölték a durva megjegyzéses beszólásokat, remélem, ez is eltűnik majd innen), itt a receptekről szólnánk, írnánk, -mert ez Az az oldal. :-))

Persze tudom, hogy minden szakács, minden receptje, nem felelhet meg mindenki tetszésének, ez benne van a pakliban, ezért olyan érdekes és vegyes a NS-in a receptek gyűjteménye.:-))

Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Minyo
Minyo Sat, 2012-02-04 19:21

A recepttel semmi gond nincs,mindenki jol értelmezte,de sajnos vannak olyan alakok,akik a kákán is csomot találnak! Egyre gyakrabban olvasok trágár hozzászolásokat, ezeket nemlehetne valahogy kiszurni? Nagyon rontja amúgy sokak kedvenc oldalunkat és a hozzászolások is errôl szolnak nempedig arrol amirôl kéne! Bocsi,de már nemtudtam elmenni mellette szo nélkul!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-02-04 12:15

Kedves Kirani!

Köszönöm szépen:-)
A stílusa egy-két embernek, hozzászólónak elég furcsa, és enyhén kifejezve is sértő, de ez az illető kritizálót minősíti!!
A gondjait és problémáit szerintem nem itt kellene kiélnie ezeknek az embereknek, ez ugyanis: - nem politikai szidjuk egymást hely, _ hanem főzőoldal, nem tetszhet minden mindenkinek, de hát nem tehetünk mást,....túl leszek rajta, nem ez az első ilyen kirohanás, amit kapok. Pedig érthető, ha a rizs mennyiségét leírtam, akkor a dupla víz, kiszámítható, de van, aki csak kiabálni tud, ahelyett, hogy átgondolná,...ahogy írtad is.:-))

Nagyon szépen köszönöm, és a családomnak, a szeretetüknek, és az ilyen kedves hozzászólóknak örülök!! :-))
Én se vagyok hibátlan, de ez kissé sokkoló reagálás volt, de mindig van egy kedves ember, aki megnyugtat, lehet másként is . :-))
Szép hétvégét kívánok, és remélem, hogy ha elkészíted, ízleni fog.
Természetes az is, ha a készítő, kicsit variál a saját és családja szája íze szerint. :-))
Éva-Anyóca

haverina
haverina Sat, 2012-02-04 12:10

Joznef! Ha ennyire bunkó vagy, legalább ne kiabáld ki ország-világ előtt. És azt sem, hogy a főzéshez dunsztod sincs, mert ha lenne, értenéd a receptet. Ha nem tetszik másnak a recepje, lapozz tovább, vagy küldj be jobbat. De szerintem nem tudsz. Felháborító, hogy ilyen emberek is regisztrálhatnak egy nagyon jó oldalon. Szégyelld magad.

Kirani
Kirani Sat, 2012-02-04 10:08

Éva-Anyóca, a recepted nagyon tetszik, el is mentettem :-).
Hőzöngőkkel ne törődj (tudom, mondani könnyű, én is kiakadtam, pedig nem vagyok érintett), örülj a szombatnak, az életnek, a családnak, a jó ízeknek, a szeretetnek, amit adhatsz és kapsz. A többi tényleg nem számít ;-).

Szép hétvégét kívánok, süss-főzz finomakat! Üdv: Kirani

Kirani
Kirani Sat, 2012-02-04 10:04

Írtam egy hosszabb, felháborodott hangú kommentet, de kitöröltem. Úgyhogy csak pár szóval, higgadta(bba)n a lényeg: Kedves Joznef! Én a mai világban már nem várok empátiát senkitől, de a hozzászólásodon kiakadtam. Írhatnék kliséket, de minek? Minősíthetetlen a hangnemed, plusz kiabálsz.

Ráadásul jogtalanul, mert aki már főzött rizs, pontosan érti, mit jelent a dupla mennyiségű víz...

889
napraforgó olaj 2 ek
barnarizs 40 dkg
0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál
petrezselyem 2 teáskanál
csirke alsócomb 9 db
csirkeszárny 9 db
gyros fűszerkeverék 60 g
szárnyas fűszerkeverék 30 g
víz 2 dl
őszibarack konzerv 420 g