r
Nosalty Logó

Gyrosos-fokhagymás csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Gyrosos-fokhagymás csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A körethez

A húshoz

A tálaláshoz

Összesen 853 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A körethez

A húshoz

A tálaláshoz

Összesen 4265 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A körethez

A húshoz

A tálaláshoz

Összesen 132 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    309 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 853 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    273.2 g

Zsír

  • Összesen
    175.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5893.9 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    718 mg
  • Foszfor
    3257 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1544.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    99 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    990 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1399 micro
  • β-crypt
    357 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    907 micro
Összesen 4265 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

A körethez

A húshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A körethez

  1. A jénaiban elkészítjük a rizst, olaj teszünk a mosott rizsre, petrezselyemzöldjét, sót és/vagy ételízesítőt, dupla mennyiségű vizet, lefedjük a jénai tetejével, majd előmelegített sütőbe tesszük, és 40 perc alatt 150-160 fokon készre főzzük-pároljuk. Ha kész, még 10 percet benn hagyjuk a sütőben, majd kiveszük és a gázsütő tetején, letakarva konyharuhával melegen tartjuk.
  2. A tepsibe kevés vizet teszünk, majd egy tálba beletesszük a mosott csirkehúsdarabokat, a fokhagymás fűszeralapot, a gyrosos fűszert és vizet, átforgatjuk, 15 percet hagyjuk állni. Majd a sütőzacskóba töltjük, és levegő kinyomása után a lezáró füllel lezárjuk, tepsibe tesszük, a tetején 5-6 lyukat szúrunk fogpiszkálóval és megpároljuk (gáztűzhelytől is függ az idő!!).
  3. Szaftos és ízletes lesz a hús, a rizs szépen megfő és kipereg, tálaljuk házilag eltett befőttel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7722
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 03.

Ajánló

Kínálhatjuk tzatziki salátával, és sült burgonyával is. A hús lehet bárány vagy sertés, ki mit szeret, milyen alapanyaga van otthon. Mindkettő jó választás lehet, biztosan finomra sikerül. Finom borral, ásványvízzel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyrosos-fokhagymás csirkecomb
Éva-Anyóca 350 recept

Téli szünet van. Gyerekek kérésére lett csirke, de valahogy a nyarat, a nyárias ízt is szerettem volna érzékeltetni, ilyenkor hiányzik.:-) Egy kicsit görögös, egy kicsit fokhagymás ízt kerestem a csirkéhez. A barna rizs nagyon finomra sikerült mellé. A kedvencünk lett. :-) A tálalásnál nem feltétlen fontos a befőtt, mi szeretjük, ezért kínáltam ezzel. Finom, gyors ebédünk lett.

Hozzávalók

A körethez

A húshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek