r
Nosalty Logó

Narancsos mustáros csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Narancsos mustáros csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hús

Pác

Összesen 365 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hús

Pác

Összesen 1095 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Hús

Pác

Összesen 126 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 365 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4099.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1625 mg
  • Nátrium
    2002 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    645.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    136 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 1095 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Hús

Pác

Elkészítés

Hús

  1. Kivesszük a húst a pácból, lecsepegtetjük, enyhén sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben minden oldalát 2-3 perc alatt megpirítjuk.
  2. Ezután alá öntjük a pácot, és a 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük. Ez idő alatt a pác is besűrűsödik.
  3. Tálalásnál a besűrűsödött, megsült páclével locsoljuk meg a húst.

Pác

  1. A narancs sárga héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A pácot elkeverjük, és legalább 3-4 órára beletesszük a csirkemelleket egyben pácolódni. A hűtőben tartjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2607
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancsos mustáros csirke
Évi néni 1830 recept

Legtöbbször abból főzök, amit otthon találok. Ennek az alapját azért az adja, hogy igen szeretek vásárolni, és mindenfélét összegyűjtögetni a kamrámba. Így bármikor valamire hangulatom támad, azonnal neki tudok állni megvalósítani. Én ezt a húst még megszórtam egy kis általam kevert arab fűszerrel melyet megtaláltok evinenikulinariskalandozasai.blogspot.hu weboldalon.

Hozzávalók

Hús

Pác

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?