Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös túrós pizza

Tejfölös túrós pizza
Tejfölös túrós pizza
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a környékünkön nem sikerült találni igazán jó pizzériát, ezért a párommal úgy döntöttünk, hogy sütünk magunknak. Nagyon nagy sikert aratott az egész család körében, imádjuk.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Szósz

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

Elkészítés

  1. A fél kg lisztet összekeverjük a cukorral, sóval és az olajjal. Ezután 1 dl langyos vízbe rakunk egy csipet cukrot, és ebben felfuttatjuk az élesztőt. Ha ez megvan, akkor hozzáadjuk a liszthez, és bedagasztjuk a tésztát. (Ez kb. 2 pizzához elég)
  2. Meleg helyre tesszük, és hagyjuk, hogy megkeljen (ez általában 0,5-1 óra). Ha szépen megkelt, akkor közepesen vastag kör alakú formára nyújtjuk, és villával megszurkáljuk.
  3. Egy kis tálba beletesszük a tejfölt és a juhtúrót. Ezeket alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kaprot és a borsot. Ha megvan, akkor rákenjük a tésztára.
  4. Feldaraboljuk a csirkemellet, és rátesszük a tésztára. Ezután megszórjuk csemegekukoricával és az ecetes gyöngyhagymával, a tetejére sajtot reszelünk.
  5. Előmelegített sütőben 180 °C-on 20-25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 930
elküldve: 4
receptkönyvben: 62
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

M

Mióta szakács: 2013.11.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkemelles pizza, pizza juhtúróval, juhtúrós csirkemelles pizza

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tirinke
tirinke Fri, 2014-02-07 15:28

Hát ez nekem nem nagyon jött be...A tésztájához kellett még vizet öntenem de így is nehezen kezelhető maradt. Lehet hogy én hibáztam valahol...

649
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
cukor 1 ek
1 teáskanál
víz 1.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
tejföl 350 g
juhtúró 70 g
kapor 3 ek
bors 0 ízlés szerint
csirkemell sonka 10 dkg
csemegekukorica 125 g
ecetes gyöngyhagyma 50 g
trappista sajt 15 dkg