r
Nosalty Logó

Füstölt pulykapárizsis pizza

Nosalty
Füstölt pulykapárizsis pizza
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pizzatésztához

A paradicsomos szószhoz

A feltétekhez

382
Kalória
14g
Fehérje
49.3g
Szénhidrát
14g
Zsír
86.6g
Víz
15.4g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pizzatésztához

A paradicsomos szószhoz

A feltétekhez

Összesen 382 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pizzatésztához

A paradicsomos szószhoz

A feltétekhez

Összesen 3047 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pizzatésztához

A paradicsomos szószhoz

A feltétekhez

Összesen 211 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5211 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 382 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.7 g

Zsír

  • Összesen
    111.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5982.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    3782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    394.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    693.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1000 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 3047 kcal
  • 9% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2879 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. A lisztet és a sót egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és tésztát gyúrunk.
  2. Letakarva legalább 30 percig pihentetjük.
  3. Elkészítjük a szószt.

A paradicsomos szószhoz

  1. Egy tálba öntjük az alapanyagokat, majd jól elkeverjük.

A feltétekhez

  1. A megkelt tésztát 2 vagy 3 felé vágjuk, majd lisztezett felületen a kívánt vastagságúra nyújtjuk, attól függően, hogy a vékony vagy a vastag tésztát szeretjük.
  2. Egy merőkanál segítségével megkenjük a paradicsomos szósszal a tésztát, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
  3. Jöhet a vékony szeletekre vágott füstölt pulykapárizsi, majd 250 fokon 8-10 percig sütjük.
  4. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyszerűen összedobható recept, ropogós, de puha pizzatésztával, gyorsan elkészíthető szósszal, rengeteg sajttal és füstölt pulykapárizsival!

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

A legújabb 6-6-6 trend segíthet a fogyásban

Nem kell maratont futnod ahhoz, hogy fittebb, energikusabb és kiegyensúlyozottabb legyél. A „6-6-6” séta módszer egyszerű, mégis hatékony módja annak, hogy beindítsd a fogyást, és javítsd a közérzeted.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Az eredeti pincepörkölt

A pincepörkölt története szorosan kapcsolódik a magyar borvidékekhez és a szüreti hagyományokhoz. Nevét a borospincékről kapta, mivel ezt az ételt hagyományosan a szüretelők számára ...